23.08.2024.

10:12

Foto: Foto: D.K. /shutterstok

Hronika

Policija traga za lopovima koji su izveli brutalni napada u Velikom Krčimiru! Pretučeni majka i sin, u bolnici, ukraden im nakit i novac

Zbog zadobijenih povreda majka i sin su hospitalizovani u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

- Policija preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi počinioci bili identifikovani i uhvaćeni - kazali su u Policijskoj upravi u Nišu.

Meštani Velikog Krčimira u šoku su nakon saznanja da su lopovi usred noći upali u kuću njihovih komšija i toliko ih pretukli da su morali da budu zadržani na bolničkom lečenju. Prema njihovim rečima, selom se najpre "proneo glas" da su u pljački učestvovala četvorica lopova, s tim što su dvojica sedela u kolima ispred kuće, a dvojica su ušla unutra. Tokom dana su saznali da su razbojništvo počinila dva muškarca.

- Ti ljudi koji su upali u kuću nisu iz našeg kraja, jer se mi ovde svi poznajemo. Došli su iz nekog daljeg mesta, ali su sigurno imali dojavu iz sela da od majke i sina mogu da uzmu novac. Ne znamo koliko para su im uzeli, ali sigurno nisu imali puno. Žena je primala deviznu penziju koju je nasledila nakon što joj je muž umro, međutim to nije bila neka velika penzija, a sin nije nigde radio - kazao je jedan od meštana.

Lopovima je, kako je naš sagvronik obajsnio, išlo u prilog to što se kuća majke i sina nalazi na kraju sela, tako da su neopaženi mogli da uđu unutra i počine razbojništvo.

U Velikom Krčimiru živi stotinak uglavnom starih ljudi, ali se u centru mesta nalazi nekoliko kuća sa nadzornim kamerama pa se meštani nadaju da će lopovi uz pomoć snimaka sa tih kamera biti otkriveni i uhvaćeni.