23.08.2024.

10:46

Foto: Tanja Andric/drustvene mreze

Hronika

Dramatično u nastavku suđenja Urošu Blažiću: Tvojih devet metaka sam progutao i preživeo, ali ti nećeš!

Na pitanje tužioca da opiše tu situaciju u, Mijailović je rekao da je Blažić najpre stao automobilom ispred njegove kapije:

- Radili smo kapiju, on je stao kolima pa izašao. Ja sam bio malo dalje, sva sreća što sam unuku uveo u kuću. Izašao je i pucao iz pištolja u majstora koji je čučao i brusio nešto. Krenuo sam prema kapiji kad je počeo da puca na mene. Pucao je i na mog brata i Milana Pešića. Metak mi je prošao kroz stomak i karlicu i legao sam. Prošao mi je metak i kroz ruku i zaustavio mi se u grudima. Valjda je mislio da sam mrtav, pa je zamenio okvir i pucao u Jovicu Stevanovića - posvedočio je Mijailović.

Informer

Milomir MIjailović ispričao kako ga je izrešetao krvnik

S neskrivenim ogorčenjem je istakao za kraj kako se "Blažić setio da su imali incident", a da se "nije setio da ga je on hranio kao mali, kad ga je baba dovodila" i poručio okrivljenom:

- Tvojih devet metaka sam progutao i preživeo, ali ti nećeš! Zapamti da ću te sačekati kad-tad, iako imam 57 godina! 

Za njim je pred govornicu stao Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića. Na početku svog iskaza on se okrenuo ka boksu, gde sede Uroš i njegov otac Radiša, kome se obratio ovim rečima: "Ti matori, bedniku jedan!"

- Mi ovde slušamo njihove žalbe, kako su oni loše živeli, ma strašno! Nismo čuli zbog čega je Uroš pobio svu tu decu, mog Marka, sinovca Petra i ranio moju sinovicu. Koga briga šta su oni radili, čije su žrtve bili. Oni su monstrumi, ubice. Da li se sećaš kako si mom sinu prosuo mozak? Na rukama sam ga držao četiri sata dok je umirao i zakleo sam se da ću ga osvetiti. Radiša, šta se nisi ubio? Kako te nije sramota, digni glavu! Ti si oficir, šta si, ti si govno! On je, sudija, pobio moju celu familiju, moje unuče, moju celu lozu - u dahu je izlio sav svoj gnev Markov otac.

Informer

Marko Mitrović žrtva masovnog ubice

Njegova supruga Danijela Mitrović podsetila se kobnog dana, koji je počeo radosno, jer su dobili unuče.

- Ćerka mi se porodila pa smo otišli kod nje u posetu. Marko je najpre otišao u školu, po povratku je i on svratio da vidi bebu. Nije se mnogo zadržao, posle pola sata se vratio kući i izašao sa društvom , da počasti drugare što je postao ujak. Mi smo zaspali, a oko 22.30 nas je pozvala ćerka i javila nam da je Marko ubijen, da je bila pucnjava - kroz suze je govorila ogorčena majka.