23.08.2024.

14:10

Foto: Printskrin video

Hronika

Podignuta optužnica za mafijašku likvidaciju u Zemunu: Ubica Milana Šuše u bekstvu, saučesnik u pritvoru (FOTO/VIDEO)

Sada optuženi Sanjin Š. se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, dok je njegov saučesnik uhapšen i nalazi se u pritvoru. 

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, obojici okrivljenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Kako se navodi u optužnici postoji opravdana sumnja da je Branko S. 4. februara u rentakar agenciji u Pančevu iznajmio "škodau fabiju" kojom prilikom se lažno predstavio imenom „Ivan Milić" i vlasniku agencije dao na uvid vozačku dozvolu Republike Slovenije sa navedenim imenom.

Informer

Istog dana je iznajmio stan u Borči za potrebe stanovanja Sanjina Š, pa su zatim 12,13. i 15. februara okrivljeni zajedno obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja  Milana Šuše u Zemunu, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja, te se pripremili za izvršenje krivičnog dela.

Potom su se, kako se sumnja, 17. februara 2024. godine iznajmljenim vozilom dovezli do Zemuna i parkirali na mestu pogodnom za uočavanje oštećenog kada izađe iz dvorišta svoje kuće, da bi zatim Sanjin Š. izašao iz vozila i opservirao teren, čekajući pogodan trenutak za izvršenje krivičnog dela.

Pošto je Branko S. uočio Šušu u 10:03 kako svojim "audije A8" izlazi iz dvorišta porodične kuće, javio je to Sanjinu Š. telefonom, putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju "Signal", koji dotrčava žrtvi noseći u ruci pištolj.

Nakon što je Šuša izašao iz vozila da zatvori kolsku kapiju, Sanjin Š. mu je prišao i iz neposredne blizine, u njega ispalio sedam projektila u glavu i telo, od kojih je šest pogodilo oštećenog koji je usled zadobijenih povreda preminuo, dok su se okrivljeni udalili na različite strane sa lica mesta.

Podestimo ubijeni Milan Šuša je neposredno pre ubistvaa izašao iz zatvora gde je odslužio 11 godina kazne za bacanje bombe na TV " Pink" i učestvovanje u pucnjavi u Staroj Pazovi.