23.08.2024.

15:14

Foto: MUP Srbije

Hronika

Četverac ispraznio stan u Palmotićevoj: Ukrali 485.000 evra od biznismena pa razdelili plen!

Sumnja se da su oni od 30. jula do 12. avgusta u Palmotićevoj ulici, po prethodnom dogovoru, iz stana biznismena J. D. uzeli 485.000 evra, koje su potom međusobno podelili, a deo novca sakrili u vikendici u selu Mala Ivanča.

Na toj lokaciji su, kako se precizira, pripadnici policije pronašli deo para, kao i automatsku pušku "hekler" sa 24 metka.

"Osumnjičeni V. R. tereti se i za falsifikovanje isprave, s obzirom da je kod njega pronađena falsifikovana službena legitimacija Ministarstva pravde. Prilikom saslušanja, V. Đ., V. R. i M. N. nisu iznosili svoju odbranu. Dežurni tužilac je podneo predlog da im se odredi pritvor, jer postoji opasnost da će boravkom na slobodi uticati na saizvršioce i svedoke. Prema M. N. predložen je pritvor i zbog opasnosti da bi na slobodi u kratkom periodu mogao da ponovi krivično delo, dok je u odnosu V. Đ. predložen pritvor imajući u vidu da je državljanin Crne Gore", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni M. B., dodaje se, izneo je odbranu i u odnosu na njega nije podnet predlog za određivanje pritvora pošto je procenjeno da ne postoji ni jedan od zakonskih razloga za to:

"Tužilaštvo će u toku istrage prikupiti dokaze i podatke, na osnovu kojih će se utvrditi tačno i potpuno činjenično stanje, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju, odnosno o podizanju optužnice."

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, muškarac koji je opljačkan bio je u vezi sa jednom poznatom voditeljkom, a njegov stan je navodno tipovala bivša devojka. 

- Oštećeni je prodao stan i otišao na odmor. Novac je ostavio u stanu, a sumnja se da je to bivša saznala i da ga je ona zapravo tipovala. Lopovi su ušli u prazan stan i iz njega izneli novac - otkrio je naš sagovornik, upoznat sa slučajem.