23.08.2024.

21:08

Foto: jugmedia.rs

Hronika

Eksplozije potresaju Leskovac! Dim iz Nevene vidi se na 50 kilometara od grada (VIDEO)

Više ekipa vatrogasaca pokušava da sanira požar, koji preti da zahvati i oklone fabrike. U blizini je i fabrika Jura.

Iako su se leskovačkim priključili i vatrogasci iz okolnih opština i iz Niša i Vranja, požar se širi neverovatnom brzinom jer je, kako su nam rekli neki od radnika, zahvaćen i magacin gotovih proizvod sa lakovima, farbama, razređivačima i drugim zapaljivim proizvodima.

Informer

Posle pauze od pola sata, opet su se iz fabrike čule jake eksplozije, nalik na detonacije, a sa njima je i vatra kuljalja.

„Da li će preživeti ovo?“, pitala je i plakala sve vreme jedna žena, koja je Jugmedii kazala da i radnici ove fabrike gase vatrenu stihuju sa vatrogascima.

Deo grada oko fabrike, a reč je o industrijskoj zoni, deluje apokaliptično.

Bukti pored fabrike Jure i Fabrike kozmetike Nevena. Struje nema u tom delu, pa nema ni u odližnjm naselju Bobište.

„Ko zna koliko će ovo trajati. Bojimo se da ne zahvati i našu fabriku“, javlja se Jugmedii radnica iz Jure i dodaje da su svi uplašeni.

Dim se oseća u celom Leskovcu, ali istini za volju, ne oseća se svrab u očima i u grlu. Ipak, oni koji su u blizini i izađu vani, odmah krenu s kijanjem, što je doživela i vaša noinarka na licu mesta.

„Zavod za za zaštitu zdravlje bi pod hitno trebalo da izađe sa procenom zagađenosti vazduha, da deluje odmah“, kaže jedan od stručnjaka iz ove ustanove.

Drugi po redu požar u Neveni

Ovo je, inače, drugi po redu požar u privatnoj fabrici „Nevena kolor“ u poslednjih 15 godina. I tada je požar progutao sve što je mogao.

Za sada se ne zna kako je došlo do ovog drugog požara.

Evakuisani radnici Jure

Radnici Jure su pušteni kućama oko 20, 45 sati, po odluci menadžmnta, a zbog straha od jakih detoncija, pa su nepregledne kolone autobusa, kojim se radnoci prevoze iz ove korejske fabrike, zakrčile ulice. Izvesno je da ni treća smena u Juri neće raditi, javljaju nši dopisnici sa lica mesta.

Tagovi:
Požar Leskovac eksplozije Nevena