23.08.2024.

23:12

Foto: MUP Srbije

Hronika

Lavovskom borbom vatrogasaca lokalizovan požar u Neveni! Vatrena stihija opkoljena sa svih strana (FOTO)

Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, u čijoj su nadležnosti i poslovi civilne zaštite, kaže da se danas na delu pokazala solidarnost i dobra organizacija.

„Sva vozila, cisterne, komunalnih preduzeća iz Leskovca, kao i iz Vlasotinca, bile su na terenu, dežurale su četiri ekipe Hitne pomoći Doma zdravlja. Pored vatrogasaca iz više mesta, požar su gasili i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva, čiji je predsednik upravo zaposlen u „Nevena kolor“, navodi naš sagovornik.

Informer

 

On dodaje da su na teren izašli i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnik PU Leskovac Tomislav Ilić. Sve vreme Gradski zavod za javno zdravlje prati situaciju i vrši merenja kvaliteta vazduha periodično u intervalima od 2 do 3 sata.

MUP: Požar zaokružen s svih strana 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i dalje su angažovani na lokalizaciji i gašenju požara u fabrici za proizvodnju boja, lakova i sličnih premaza "Nevena Kolor“ u Leskovcu, koji je izbio danas u 16.56 časova, u magacinu ove fabrike. Požarom su zahvaćena tri magacina površine oko 4.000 metara kvadratnih, a oko 21 čas vatrogasci-spasioci su sprečili širenje požara na susedne objekte, proizvodne pogone i magacine.

Informer

Požar je zaokružen sa svih strana, a na njegovom gašenju je do sada angažovano 54 vatrogasca-spasioca sa 20 vozila iz VSJ Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Niša, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kragujevca i Pančeva, kao i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovac.

Informer

Tokom današnje intervencije tri vatrogasca-spasioca su dehidrirala, a nakon ukazane medicinske pomoći od strane Doma zdravlja u ovom gradu, oni se dobro osećaju.

Informer

 

Logističku podršku pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP sve vreme pružaju i gradske službe Grada Leskovca i opštine Vlasotince, sa svojim komunalnim javnim preduzećima. Sve vreme Gradski zavod za javno zdravlje prati situaciju i vrši merenja kvaliteta vazduha periodično u intervalima od 2 do 3 sata.