24.08.2024.

13:26

Foto: Foto: Printscreen instagram/moj_beo_grad_

Hronika

Apel MUP-a pridržavajte se propisa: Svakog dana saobraćajci otkriju 1.000 prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila

Do tragedije kod Umke je došlo kada je autobus koji se kretao prema centru grada sustigao i udario u kamion koji se kretao u istom smeru. 

Vozač autobusa je po nalogu tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva uhapšen zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a MUP je saopštio da saobraćajna policija u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača komercijalnih vozila i nadzor nad radom prevoznika.

Tokom akcija pojačane kontrole usmerenih na ovu kategoriju vozača, na dnevnom nivou se na području Republike Srbije izvrši kontrola više od 1.300 vozača teretnih vozila i više od 200 vozača autobusa, dok se na dnevnom nivou otkrije više od 1.000 prekršaja ovih vozača.

U okviru napora da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju komercijalna vozila, Uprava saobraćajne policije će nastaviti i dalje da vrši kontrolu vozača komercijalnih vozila i da preduzima sve mere prilikom nadzora nad radom prevoznika, kako bi se očuvao nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, prevashodno putnika u javnom prevozu.

Uprava saobraćajne policije apeluje na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju.