24.08.2024.

20:42

Foto: Shutterstock

Hronika

Došao u sud kao tužilac, a izašao sa lisicama! Priveden zbog iznude 600.000 evra!

Da priča bude još bizarnija, uhapšeni N. R. je u Privredni sud u Valjevu došao u svojstvu tužioca u sporu koji vode dve firme u vezi duga. Međutim, pošto je suđenje bilo javno, na ročište je, pored zastupnika i punomoćnika dva preduzeća, došlo još nekoliko osoba koje su svedoci u postupku.

- Jedna od njih, dok je čekala u hodniku ispred sudnice, obratila se sudskom stražaru. Rekla mu je da se ne oseća bezbedno, da joj prete dva muškarca koji su takođe čekali ispred sudnice, i da pozove policiju. Stražar je prišao toj dvojici muškaraca, pitao ih u kom su svojstvu u sudu, na šta su mu oni odgovorili da nisu stranke u postupku, nego da čekaju prijatelja koji se nalazi u sudnici. Stražar im je naložio da napuste zgradu, na šta je jedan od njih pokazao policijsku značku - navode izvori "Blica".

Revnosni stražar, međutim, nije odustao od poziva valjevskoj policiji, čiji su službenici brzo stigli u Privredni sud.

Na njihov poziv, postupajuća sudija u postupku između dve firme je prekinula ročište, pa su odmah po izlasku iz sudnice stavili lisice na ruke N. R. protiv kojeg se vodi krivični postupak zbog iznude 600.000 evra.

Ispostavilo se da je za njim bila raspisana policijska potraga, jer se nije odazivao na pozive Višeg javnog tužilaštva!

Legitimisan je i njegov "prijatelj" za koga je utvrđeno da je Z. Ž., pripadnik beogradskog odreda Žandarmerije. On je kod sebe, uz značku, imao i službeni pištolj čiji je okvir, na zahtev kolega iz valjevske policije, ispraznio.

U Privredni sud u Valjevu uspeo je da uđe naoružan, jer ova pravosudna institucija nema detektor za metal.