25.08.2024.

15:09

Foto: Shutterstock/MARIOMONTE

Hronika

Nesvakidašnja krađa: Ukrali kola Hitne pomoći pa se vozikali po gradu

Naime, Niković je rekao da su dve NN osobe prvo parkirale auto na sami ulaz Hitne pomoći i oštetile vrata, a sumnja se da je jedna osoba čak i u kratkom periodu izuzela sanitetsko vozilo Hitne pomoći i vozila ga kroz grad.

Brzom reakcijom policije, kako je naveo, u kratkom roku omogućen je nesmetan rad ekipe hitne medicinske pomoći u tom gradu.

- U razgovoru sa zaposlenima rečeno mi je da u tom periodu nije bilo pacijenata a ni kućnih poseta. Zaposleni su bili na svojim radnim mestima. Razlog ovakvog incidenta za sada je nepoznat. Uprava policije i Tužilaštvo preduzimaju sve zakonske radnje prema počiniocima ovog incidenta. Naložio sam izuzimanje video nadzora jedinice, GPS signala kretanja vozila kao i snimak prednje kamere u vozilu koji će biti predati Tužilaštvu. Kao direktor Zavoda preduzeću sve zakonske radnje iz svoje nadležnosti kako bi se počinioci najoštrije sankcionisali i omogućio nesmetan rad medicinskim radnicima - saopštio je Niković.

Takođe, on je kazao da se i u Jedinici HMP Danilovgrad jutros oko 1 sat, dogodio incident na nivou verbalnog ekscesa, a ta situacija je brzom reakcijom danilovgradske policije rešena.

- Ovim putem odajem veliku zahvalnost Upravi policije koja shodno svojim ovlašćenjima omogućava nesmetan rad uposlenima Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Uskoro će biti pokrenut pilot projekat obezbeđenja svih Jedinica Zavoda uz podrsku Uprave policije, Ministarstva zdravlja Crne Gore, Fonda zdravstva i posebnog sistema nadzora i obezbeđenja objekata -  zaključio je Niković.