25.08.2024.

15:35

Foto: printscreen

Hronika

Blažići se zapetljali u lažima: Radiša tvrdi kako je pošten, a pokušava da prevari Vojsku Srbije! Roditelji ostali uskraćeni za odgovor - zašto!

U slučaju masakra u Duboni i malom Orašju i nakon saslušanjava provoosumnjičenog Uroša kao i drugoosumnjičenog njegovog oca Radiše, porodice stradalih i ranjenih su ostale uskraćene za jedan odgovor - zašto?

Sramna odbrana Blažića i njegovog oca, šokirala je sve u sudnici, a budući da je suđenje otvoreno za javnost, nemi su ostali i članovi publike. 

Uroš je pred sud stao i jasno rekao: "Kriv sam i snosiću svu odgovornost, samo ne želim da nevin čovek, moj otac odgovara jer nije kriv", u trenu su svi pomislili da je ovo zaista istina, a potom je klupko počelo da se odmotava. 

Informer

"Bio saM na sterodima, plašio sam se za sebe jer su me svi u selu mrzeli, nisam osećao da sam poželjan u selu od strane meštana. Pretili su mi, da je te večeri neko bio uz mene kada je krenuo znoj da me obliva, ja ne bih uradio to što sam uradio. Niko nije zaslužio da ovako završi, ali ja sam bio van sebe. Prvo oružje sam kupio legalno, a onda sam shvatio da nije zanimljivo imati legalno oružje, pa sam počeo da kupujem ilegalno. Volim oružje, zato sam ga i kupovao", izjavio je Uroš, nakon čega je njegov otac Radiša stao pred sud:

"Ja sam častan i vredan čovek, imamo dosta zemlje bavimo se poljoprivredom i nemam nijednu mrlju u svojoj karijeri. Mi smo skladna porodica i uvek smo bili jedni uz druge, ja sam krv dao za ovu zemlju!", pričao je hvalospeve o sebi Radiša, a onda je na red došla porodica Panić. 

Zorici i Saši Uroš je ubio dvoje dece, za koje svi tvrde da su kulturna i obrazovana deca.bez ijedne mrlje u životu iz radničke porodice i poštena. Zorica Panić, nije mogla da se suzdrži, već je Blažićima sve sasula u lice: 

Informer

"Slušajte me sad, Radiša, žena te je ostavila našla je drugog momka, Uroše imaš polu brata i oni su katastrofa porodica. Uroševa majka je tukla nasred ulice švalerku svog muža, stalno prijavljuje sve nas jer se oseća ugroženo. Uroš je testerom komšiji isekao ogradu, maltretirali su sve u selu u 4 ujutru turiraju traktorom. Radiša se hvalio kako ima opružja da ubije pola sela, a sada tvrdi kako nema. Čekaćemo vas koliko god da treba, mi ćemo biti tu a vi ispod nas, mi nemao više šta da izgubimo", govorila je Zorica. 

Sudija je Radiši postavila nekoliko pitanja, na koja nije imao odgovor. Tvrdio je kako se bavi poljoprivredom, ali mašine nema. 

Taksista koji je otet od Uroša u noći masakra, izneo je jezivu rečenicu koju mu je ubica rekao: "Otac mi je vojno lice, ali šta god ja uradio, on i ako izgubi posoa ima 20 hektara zemlje, ima od čega da živi", bile su reči taksiste. 

Komšije porodice Blažić takođe su potvrdile navode da je Uroš tukao dedu, oca, majku i sve oko sebe, kao i da je njegov otac kupio dva stana u Mladenovcu ali ih je prepisao na rođake, kako bi uspeo da dobije na prevaru stan od Vojske Srbije.