25.08.2024.

16:02

Foto: informer.rs

Hronika

Dve godine od velike tragedije! Kristinu na Malti ubio autobus, roditelji joj ispunili želju sahranili je na ostrvu

Kristina Živanović (23) poreklom iz Sokobanje je poginula na Malti 25.08.2022., u gradu St. Pol Bej, kada je na nju naleteo autobus Malta transporta. Nesrećna devojka podlegla je povredama na licu mesta.

Srbi koji žive i rade na Malti u šoku su nakon vesti da je jedan mlad život ugašen na ovako tragičan način. Tokom večeri, Kristina se nakon završene smene na poslu uputila na obuku za novi posao. Oko 12 sati, žurila je na autobus kako bi se što pre vratila kući, ali ju je taj isti autobus usmrtio.

Strahinja Živanović otac tragično preminule Kristine, za Informer.rs otkriva šta se desilo kobne noći kada je zauvek izgubio svoju mezimicu.

- Ja sam u ponedeljak sleteo sa Malte. Kristina je tamo živela od 2004. godine, tamo je i školu završila. Radila je tamo i išla na obuke za druge poslove. Planirali smo svadbu naredne godine, jer je bila verena. Ona je mlada, rođena je 13. avgusta 1999. godine - pričao je tada neutešni otac, i dalje u šoku zbog gubitka deteta.

Sutra, dodaje, ide na Maltu, gde će imati i razgovor sa policijom, kako bi dobio izveštaj šta se desilo.

- Ne znam ko je kriv, ali znam da mog deteta nema. Njena majka, moja žena, javila šta se desilo jer sam ja u Srbiji. Samo se nadam da će mi dati da je vidim, to mi je želja. Kada budem saznao šta se desilo, ja ću vam javiti. Videćemo što se tiče transporta tela, koliko to košta i kakva je procedura. Ne znam šta da vam kažem, u šoku sam, sutra ću saznati sve - priča otac Strahinja, i napominje da je Kristina ploanirala venčanje, ali ga nažalost nije dočekala. 

Po rečima oca, Kristina je volela životinje, more, smeh, šalu, radost i ljubav. On sada, kada nje više nema, pokušao je da donese ispravnu odluku, i Kristini ispuni želju.

- Pokušaćemo da donesemo pravu odluku šta i kako. Ali ja znam svoje dete, i znam da bi ona želela tako, tako ću tako i uraditi. Volela je ovo ostrvo, na njemu je izgubila život, a ja kao njen otac ne želim da razdvajam njeno telo od njene duše. Mi smo doneli odluku da Kristinu sahranimo na Malti. Blagovremeno ćemo da obavestimo sve o tome, a što se tiče prijatelja i rodbine, organizovaćemo prevoz kako bi prisustvovali Kristininoj sahrani. Ovu odluku bi donela i ona, znam to, znam svoh anđela - pričao je neutešni otac.