26.08.2024.

11:57

Foto: Informer/shutterstock

Hronika

Apel MUP: Ovi vozači treba da budu dodatno oprezni

Analizom saobraćajnih nezgoda utvrđeno je da se u periodu od avgusta do novembra događa najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora, a u kojima ima poginulih.

"Apelujemo na vozače traktora da im svetlosno-signalni uređaji na vozilima budu ispravni, da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti i da im priključci za radove budu označeni na propisan način." navedeno je u saopštenju policije.

MUP podseća da vozači poštuju i sve ostale propise, da poseduju vozačku dozvolu i da im vozila budu tehnički ispravna, da ne voze pod dejstvom alkohola, kao i da se sa obradivih površina uključuju na kolovoz kada se uvere da je to bezbedno.

"Takođe, podsećamo vozače traktora da budu posebno pažljivi prilikom upravljanja traktorima na nepristupačnom terenu, ali i prilikom prelaska preko pružnih prelaza bez branika i polubranika.  Apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora" piše u saopštenju.