26.08.2024.

16:30

Foto: Shutterstock

Hronika

Bacio 12 kilograma droge u šumu, pa "pao" jer se auto i dalje osećao

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Iliru S. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Takođe, sudu je predloženo da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta i to 12.012,72 grama opojne droge kanabis i putničko vozilo marke "škoda oktavija", kao i da mu oduzme imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnog dela i to novac u iznosu od 1.600 evra i 300 švajcarskih franaka.

Postoje osnovi sumnje da je Ilir S. 28. maja prenosio opojnu drogu kanabis upravljajući vozilom marke "škoda oktavija", i to 12 pvc paketa obmotanih samolepljivom folijom koji su se nalazili u plastičnoj torbi, upakovanoj u crni džak.

Vozilo su oko 11 časova policijski službenici Uprave saobraćajne policije uočili kada se sa makadamskog puta velikom brzinom uključilo na glavni put koji vodi u smeru iz pravca Mladenovca ka naplatnoj rampi Mali Požarevac, gde je vozilo sustignuto i zaustavljeno uz upotrebu svetlosne i zvučne signalizacije.

Nakon toga su policijski službenici Interventne jedinice 92 pregledali vozilo i u istom osetili jak miris opojne droge kanabis.

Policijski službenici PS Zvezdara su potom izvršili pretragu terena oko makadamskog puta u dužini od oko nekoliko stotina metara, gde su pronašli priznanice JP "Putevi Srbija" sa naplatnih rampi koje je prethodno okrivljeni prošao.

Ilir S. je nakon toga policijskim službenicima ukazao da je opojnu drogu koja se nalazila u gepeku vozila odbacio na oko kilometar od mesta gde je zaustavljen, u delu šume koja se nalazi uz makadamski put i odveo ih do tog mesta.

Policijski službenici su pronašli opojnu drogu, kao i novac u iznosu od 1.600 evra i 300 švajcarskih franaka u vozilu okrivljenog i sve oduzeli uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.