26.08.2024.

18:35

Foto: Informer

Hronika

Produžen pritvor očuhu iz pakla: Detetu pekao ruke, imao jezive povrede po glavi, frakture rebara, otiske cipela po telu

I. A. je, kako smo pisali, otkriven kada je došao zajednički prijatelj njega i majke dečaka. On je u stan došao kako bi im namestio kablovsku i tada je video da dečak ima zastrašujuće povrede i odmah je reagovao.

Prema informacijama koje posedujemo, osumnjičeni I. A. i majka dečaka, zabavljali su se oko godinu dana kada je ona sa sinom iz prethodnog braka počela da živi kod I. A. u stanu na Čukarici.

- U kući je živeo I.A. sa svojim osmogodišnjim sinom. Majka dečaka nikome se nije žalila sve dok nije došao njihov zajednički prijatelj da im pomogne oko kuće. On je prvo primetio iz razgovora koji je očuh vodio sa dečakom da postoji neki problem, a posle nekog vremena popeo se uz stepenice da završi to što je imao i zatekao je očuha kako mališana kupa ledenom vodom. Tada je zapazio ogromne modrice, čvoruge, a potom i velike opekotine na telu dečaka - rekao je naš izvor.

"Obećala sam da ću biti uz njega"

Prema rečima našeg izvora, on je odmah upitao majku dečaka zašto nije otišla, na šta mu je ona odgovorila: "Obećala sam da ću biti uz njega u svemu".

- On ju je tada nekako ubedio da ode kod svog oca. Pomogao joj je da se spakuje i poslao na autobus. Kada je stigla kod svog oca došla je i njena tetka i tada su i oni primetili strašne povrede na dečaku. Pozvali su i policiju, kada su i dečak i majka dečaka ispričali da je sve to radio I.A. - kaže izvor "Blica".

Doktori mislili da dečak neće preživeti

Kako smo pisali, sumnja se da je I. A. dečaka brutalno tukao, a povrede koje je mališan imao zabrinule su ozbiljno doktore sa Instituta za majku i dete.

- Mališan je imao jezive povrede po glavi i telu. Frakture rebara, otiske cipela po telu. Opekotine po dlanovima i stopalima. Doktori kada su ga videli rekli su da je jedan dan došao kasnije on bi preminuo. Dečak je bio u toliko lošem stanju da su svi bili zabrinuti da li će preživeti. On se i dalje nalazi u bolnici - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Osumnjičeni psihijatrijski veštačen

I. A. je, kako smo pisali, nakon hapšenja bio smešten u psihijatrijsku ustanovu "Dr Laza Lazarević".

On je, prema našim saznanjima, psihijatrijski veštačen nakon čega je sproveden u Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu gde je saslušan.

- Iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, odnosno, branio se ćutanjem - rekao je izvor "Blica".

Majka puštena na slobodu

Majka dečaka koja je bila uhapšena zbog zanemarivanja sina puštena je na slobodu jer su istekli zakonski razlozi zbog kojih je bila u pritvoru.

- Njoj su istekli zakonski razlozi zbog kojih je bila u pritvoru. Pritvor joj je određen zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, a kako su oni saslušani razlozi za pritvor su joj istekli - objasnio je izvor "Blica".