26.08.2024.

20:36

Foto: Tanjug/društvene mreže

Hronika

Advokat najavio sledeći korak: Svi čekamo optužnicu da vidimo šta će u njoj da piše

Terenska potraga za telom devojčice odavno je utihnula, s tim da je istraga i dalje nestavljena punom parom, kada su rađena različita veštačenja i ispitani svi svedoci koji su se dovodili u vezu sa njenim nestankom, sada se čeka naredni korak Višeg javnog tuilaštva u Zaječaru, s obzirom na to da rok za podizanje optužnice ističe 4. oktobra.

Advokat Milinko Jovanović, branilac Radosava Dragijevića, kaže za Kurir da podizanje optužnice svi čekaju.

Informer

- Pet meseci je prošlo od nestanka devojčice iz Bora, a u međuvremenu svašta se izdešavalo, međutim, ne postoji nijedan materijalni dokaz, a sada već uveliko nema ni priznanja osumnjičenih, dakle tužilaštvo nema ništa zasad. Svi čekamo samo to podizanje optužnica i da vidimo kako će ona onda uopšte glasiti, naravno nakon toga će verovatno uslediti žalbe s obzirom na to da dokaza nema - rekao je advokat Jovanović za Kurir i dodao da to uopšte neće uticati na njegovog klijenta.

- Iako je u ovom slučaju i Radosav Dragijević bio jedan od saučesnika, odnosno vodi se kao osumnjičeni za krivično delo pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela, on pak iako podignu optužnicu, neće biti vraćen u pritvor, već će se braniti sa slobode.

Podsećanja radi, dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje pre tačno pet meseci i od tada joj se gubi svaki trag. Istraga je nekoliko dana nakon njenog nestanka pokazala da je ona ubijena, a da iza zverskog ubistva stoje Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, radnici JKP "Vodovod" u Boru.

Iako su prvobitno priznali delo, obojica su kasnije povukli priznanje koje su izrekli, kako kažu, pod pritiskom.