27.08.2024.

08:25

Foto: Informer printscreen

Hronika

Dve godine sam živela sa majčinim lešom jer mi to nalaže religija?! Bizarna odbrana ćerke osumnjičene za ubistvo majke

Ćerka je nakon hapšenja bila u policijskom pritvoru i puštena je na slobodu, ali pretkrivični postupak je u toku, i istraga će utvrditi šta se tačbno dogodilo 28.juna 2022. godine kada je majka navodno preminula, a V.M. njen leš uvila u ćebe i sakrila u foku kreveta. 

Inače kako mediji prenose ćerka je tada iznela bizarni razlog zašto nije prijavila smrt svoje majke.

- V. M. je ispričala da je njena mama umrla prirodnom smrću, ali da je ona nije sahranila jer to nije u skladu sa njenim verovanjima. Naime, objasnila je da ona pripada religiji po čijim običajima je da ako neko umre u kući, telo mora tu ostati dve godine, pa tek onda da se sahrani. Tvrdila je da je ona samo želela da "ispoštuje" te religijske običaje. Deluje kao da je žena u nekoj sekti - kazao je izvor iz istrage.

U prvom trenutku verovalo se da ćerka nije prijavila smrt majke kako bi podizala penziju, ali je V.M. to demantovala rekavši da njena majka nije ni imala penziju.

- Ćerka je istakla je da je bila mnogo vezana za majku i da su imale poseban odnos, pa da je pored religijskih razloga imala i emotivne razloge zbog kojih je dve godine živela sa majčinim lešom u kući - kazao je izvor iz istrage. 

Informer

Da motiv V. M. za držanje pokojnice u kući nije materijalne prirode, za medije je potvrdio i njen advokat Nenad N. Žujić koji je rekao da priče o tome da je njegova klijentkinja čuvala leš da bi primala penziju neistinite.

- Pokojna majka mog klijenta nije imala primanja, stoga ona leš žene nije čuvala zbog penzije. Takođe, Više javno tužilaštvo nije ni lišilo mog klijenta slobode zbog bilo kog krivičnog dela vezanog za zlouptrebe sa Republičkim fondom za penzijsko i zdravstveno osiguranje, već zbog sumnje na ubistvo - objasnio je advokat Žujić i dodao da je V. M. posle hapšenja zadržana do 48 sati, ali da je po prispeću preliminarnog izveštaja obdukcije da nije u pitanju nasilna smrt ona puštena na slobodu.

Žujović je zatim naveo i "da je u toku pretkrivični postupak, te da zbog toga moli sve zainteresovane strane za ovaj slučaj da poštuju prezumpciju nevinosti V. M.".

Patološka vezanost

- Za sada je jedino tačno da je V. M. leš svoje majke čuvala zbog patološke vezanosti i privatnih verovanja o čemu ona ne želi da se izjašnjava - istakao je advokat.

Starija žena, podsetimo, umrla je 28. jula 2022. godine, da bi tek dve godine kasnije bila otkrivena njena smrt. Policija je dolaskom na adresu zatekla jeziv prizor - posmrtni ostaci žene zatečeni su na krevetu, umotani u foliju, tepihe i ćebe.

Kako nezvanično saznajemo, da se nešto čudno dešava u kući majke i ćerke primetile su komšije.

- Pozvali su policiju i rekli da im je nešto čudno, da stariju komšinicu ne pamte kad su videli... Policija je potom došla na adresu i zatekla ćerku u bašti kako nešto kopa. Kada su je policajci pitali: "Gde ti je majka?", V. M. je rekla da je majku oterala kod svoje bivše koleginice u drugo selo, jer su se posvađale - kaže izvor i nastavlja:

- Policija je tada otišla kod kolegince, ali tamo nisu zatekli staricu, a žena je bila šokirana. Nakon toga, policija se opet vratila u kuću kod Ćićevca i pretresom kuće zatekli su leš.

Treba mi hlebić za moju mamicu

Komšije kažu da su ćerku starice redovno viđali u prodavnici u protekle dve godine, ali nikada za to vreme niko nije posumnjao da se u njihovoj kući događa nešto ovako jezivo.

- Majka se udala ovde i dovela V. M. koja joj je ćerka iz prvog braka. Taj njen očuh je bio dobar, ali je umro i one su ostale da žive na njegovom imanju - objasnio je komšija.

Za ćerku su ispričali da je godinama radila u fabrici i nedavno je otišla u penziju. 

- V. M. je bila čudna, znala je da dođe u prodavnicu i kaže: "Treba mi hlebić za moju mamicu". Stalno joj je tepala, delovalo je kao da imaju neki poseban odnos. Ona se pre hapšenja sve vreme normalno ponašala, nije odavala utisak osobe koja nešto krije, ali ni na kraj pameti nam nije bilo da je toliko dugo živela sa lešom u kući - kazao je komšija.