27.08.2024.

12:34

Foto: MUP Srbije

Hronika

Dolijao razbojnik iz Rume: Uz pretnju nožem radnici menjačnice oteo novac

Kako se sumnja, on je juče, oko 13 časova, maskiran i uz pretnju nožem, od radnice u menjačnici oteo veću sumu novca, nakon čega je pobegao.

Policija je istog dana pronašla osumnjičenog, a prilikom pretresa njegovog stana i automobila nađen je deo ukradenog novca koji će biti vraćen vlasniku. 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi, D. Ć. je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.  

Rumska policija je, kako smo već pisali, rasvetlila više oružanih pljački u poslednjih dve godine. Krajem jula prošle godine, uhapšerna su trojica mladića koja su upala u kuću žene (58) i uz pretnju nožem ukrala joj zlatnu ogrlicu.

Osumnjičeni za ovo razbojništvo su J. J. (20), R. J. (26) i B. J. (20). B. J., Za B. J. je ranije bila raspisana potraga i sproveden je u Kazneno-popravni zavod u Šapcu.

Na meti razbojnika bile su i druge kuće, ali i prodavnice. Prećeno je i vatrenim i hladnim oružjem, a razboijnici su uglavnom efikasnim radom policije ubrzo uhapšeni.

Više detalja o pljački koju je počinio D. Č. znaće se posle njegovog saslušanja u tužilaštvu.