27.08.2024.

13:39

Foto: Društevene mreže/Shutterstock

Hronika

Svedočila devojka masovnog ubice Uroša Blažića: Držao je pištolj ispod jastuka, plašila sam se jednom je hteo i da me udari!

U avgustu prošle godine, ona je svedočeći u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu ispričala da je Blažića upoznala godinu dana ranije dok je radila kod njega, odnosno kada je brala šljive.

Kako je navela u iskazu u koji je Tanjug imao uvid, njih dvoje su počeli da se zabavljaju nakon što je prestala da radi, a veza im je trajala dva do tri meseca, tačnije do kraja oktobra 2022. godine.

Tokom prvih mesec dana veze oni su se, kako tvrdi, lepo slagali, Blažić bi dolazio po nju motorom i dovozio je u Šepšin gde je sam živeo, a često su išli na ručak u njegovu porodičnu kuću gde mu je upoznala porodicu.

- Međutim nigde nismo izlazili, Uroš je insistirao da budemo stalno u kući kod njega u Šepšinu", rekla je ona i dodala da je predlagala da odu do Mladenovca ili Smedereva, ali da on to nije želeo. Jednom prilikom kada je spavala kod njega, kako je ispričala, ispod jastuka je videla pištolj, nakon čega ga je pitala odakle mu taj pištolj i rekla mu da želi da ga skloni, dok joj je Blažić odgovorio da je to njegov pištolj i da za njega ima dozvolu. 

Kada je odlučila da raskine sa njim, Blažić je prema njenim rečima, bio agresivan i dok je vozio kući rekao joj je da izađe iz automobila da je ne bi udario.

- To je bio prvi put da sam ga videla da je tako ljut -  rekla je Anastasija Đ. 

Informer

Jedan od problema u njihovoj vezi bilo je i to što ju je on, pošto je krenula u 4. razred srednje škole, ubeđivao da napusti školovanje i dođe da živi kod njega, što ona nije želela da prihvati.

Posvedočila je i da se Blažić nikad nije žalio da ima probleme sa meštanima iz sela Dubona, kao i da nije imao ni potrebu da se druži sa njima jer je smatrao da je posebniji od njih, zato što je srednju školu završio u Beogradu i tamo je imao prijatelje.

Bili pred raskidom prisiljavao je na intimne odnose

Ona je navela i da se u periodu kada su bili pred raskidom, dešavalo da ona ne želi da ima intimne odnose sa njim, međutim on je insistirao i ona je, kako je navela, morala da pristane, dodajući da ga se na kraju plašila. 

Pored nje, još nekoliko svedoka je pozvano na sledeće ročište koje je zakazano za 26. septembar, a međi njima je i njegov prijatelj Viktor Đ. koji je dva puta svedočio u tužilaštvu.

On je u tužilaštvu najpre pričao o poznanstvu sa optuženim, ali i o oružju koje je Blažić posedovao, pa je naveo da je jednom prilikom Blažić doneo pištolj kada je trebalo da ubiju prase, i rekao da je to očev pištolj. 

Svedok je naveo i da mu je Uroš Blažić istog dana pokazao i džak od peska u podrumu, u koji mu je rekao da puca kako bi proverio da li pištolj puca pravo.

Tokom 2022. godine kada su bili u društvu Blažić je pokazao jedan startni pištolj i bombu, a Viktor je ispričao da je za bombu pretpostavio da je optuženi nabavio od oca koji je radio u vojsci, Radiše Blažića, koji je takođe optužen u ovom postupku zbog sumnje da je nabavio i držao veliku količinu oružja, municije i eksplozivnih materija.

Viktor Đ. se osvrnuo i na steroide koje je Blažić naveo da koristi tokom svoje odbrane, i rekao da zna da je koristio testosteron u minimalnim količinama i da misli da je koristio i tromblon.

Informer

Koristio steroide u velikom količinama

Blažić je tokom iznošenja odbrane istakao da je konzumirao steroide u velikim količinama i tražio da se veštači da li to može da utiče na psihu, jer on te noći nije bio "sav svoj".

Suđenje Blažićima je počelo 21. avgusta i tada su Uroš i njegov otac Radiša Blažić prvi put javno izneli odbranu.

Uroš Blažić je priznao krivicu, ali nije želeo da priča o samom zločinu, dok je isticao da je oružje kojim je počinjen masakr i koje je pronađeno u porodičnim kućama Blažića, sam nelegalno kupovao, odnosno da njegov otac nije imao nikakve veze sa tim.

Radiša Blažić je negirao krivicu navodeći da ne zna odakle je to oružje i da ga nikad nije video.

Nakon okrivljenih prvi put su javno ispitani članovi porodice ubijenih, očevici masakra i ranjeni.