27.08.2024.

16:58

Foto: MUP Srbije

Hronika

Super pume protiv vatrene stihije! Helikopterska jedinica MUP-a danas izbacila 160 tona vode na požare nadomak Pirota (FOTO)

U toku današnjeg dana su izbacili preko 160 tona vode na požare u rejonu sela Basara nedaleko od Pirota, saopšteno je iz Helikopterske jedinice MUP-a. Komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić je najavio da nastavljaju sa radom u koordinaciji sa Sektorom za vanredne situacije dok se situacija ne stavi pod kontrolu.

Informer

 

MUP je ranije saopštio da je na teritoriji Pirota požar na otvorenom prostoru na planini Vidlič, gde gori suva trava i nisko rastinje obraslo žbunjem, kao i delovi bukove šume, na površini 2.000 hektara.

Na gašenju ovog požara angažovano je 57 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, kao i Helikopterska jedinica MUP-a.

Iz MUP-a navode da su trenutno najveći aktivni požari na teritoriji Pirota, Kučeva, Žagubice, Crnog Vrha i Tare, ali najveća površina je zahvaćena na planini Vidlič, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delovima Grada Pirota i Opštine Dimitrovgrad.