27.08.2024.

20:46

Foto: informer.rs

Hronika

Zločin zbog ljubomore u okolini Knića: Nožem izmasakrirao dečka bivše supruge!

Zločin se dogodio u Zoranovoj kući 27. avgusta 2020. u selu Čestin kod Knića, naočigled Draganinog 15-godišnjeg sina, kog je dobila u nekom prethodnom braku.

Informerov izvor iz istrage otkrio je tada da je Dragana nekoliko meseci ranije napustila Beronju i ostavila svog sina kod njega, a zatim je prešla da živi kod Tošovića u Čestinu.

- I Beronja i Tošović i Dragana su skloni alkoholu i nasilju. Dragana je, i nakon što se preselila kod Tošovića, povremeno dolazila kod Beronje. Uoči zločina, ona je došla kod njega sva u modricama i ispričala mu da ju je Tošović pretukao. Beronja i Draganin sin su pobesneli. Beronju je to posebno pogodilo, jer je Tošović pre mesec dana pretukao i njega tokom jedne pijanke, kad su zajedno sedeli sa Draganom - ispričao je naš sagovornik.

Dragan Beronja je kobnog dana predveče, sav besan i pijan, stavio sekiricu za pojas i zajedno sa pastorkom krenuo najpre do jedne kafane, da pozajme malo novca od poznanika, kako bi stigli do Tošovića u Čestin:

- Kad su Tošoviću banuli u kuću, oko dva sata iza ponoći, ovaj je potegao nož. Beronja nije ustuknuo, već je nasrnuo na Zorana, pa mu je oteo nož i desetak puta ga izbo po glavi i telu. Tošović je na mestu ostao mrtav, a sve se dogodilo naočigled prestravljenog Draganinog sina. Nakon toga, Beronja je pozvao policiju i predao se.

Zoranova komšinica Vida Stojanović rekla nam je da je Zoran bio dobar čovek i vredan radnik, iako je bio sklon alkoholu.

- Nadničio je da zaradi sebi neki dinar. Kad se Dragana doselila kod njega, nisam se družila s njom. Nezgodne je naravi i voli da popije... U vreme ubistva nisam čula nikakvu buku, saznala sam šta se desilo tek kad je došla policija - rekla je Vida.

Svi imali dosijee

Inače, i Tošović i Beronja su imajli dosijee u policiji, hapšeni su uglavnom zbog nasilja. Beronja je po zanimanju konobar, u poslednje vreme nije radio. Ima odraslu ćerku iz prethodnog braka, koja nije živela s njim. Za zločin koji je počinio, osuđen je pravosnažno na 12 godina zatvora.

Dragana je takođe hapšena, a poslednji put to je bilo tokom protesta zbog uvođenja vanredne situacije u Kragujevcu. Ona je tada kamenjem gađala policajce, zbog čega je protiv nje podneta krivična prijava.