28.08.2024.

09:49

Foto: emitphoto

Hronika

Za 25 godina tri žene ubijene u selu Vrtogoš kod Vranja: Ubistvo Vesne podsetilo meštane na zločine iz prošlosti

O jučerašnjem ubistvu i samoubistvu, kaže, celo selo priča, ali istinu, u kakvim su odnosima bili i zbog čega je Dragan odlučio da prekrati njihove živote, znali su samo njih dvoje.

- Svašta se priča. Malo je i neprijatno da se govori o svemu tome. Vesna je bila lepa žena. Iz prvog braka ima ćerku, a onda se, kažu udala za nekog starijeg čoveka u Beogradu, od njega nasledila i stan i penziju. Čujemo da je živela i sa ovim čovekom iz Jagodine koji je nekoliko godina stariji od nje. On se, pričaju, zbog nje i razveo, ali je očigledno da je on bio ljut. Da li ga je ostavila ili nije ne znamo. Neko reče da je on dolazio ovde u selo pre izvesnog vremena i raspitivao se da li je Vesna tu, ali većina kaže da im je on nepoznat te da nisu znali da je ona živela s nekim. Ovde smo je viđali pred slavu, dolazila je kod majke - dodaje nas sagovornik.

Inače ovaj zločin podsetio je meštane da je pre dvadesetak godina posle porodične svađe Dragutin Tasić nožem iskasapio suprugu Jagodu i ranio sina Srđana.

- To je bila tragedija. Jagoda je bila vredna i dobra žena i Guta je bio majstor, zidar, ali su u toj porodici bile česte svađe. Sećam se da se tada pričalo, da je on došao kući pripit i nasrnuo na sina, a žena je htela da ga zaštiti. Nož je zario direktno u nju i nije joj bilo spasa. Posle desetak godina, on je izašao iz zatvora, ali je pre nekoliko godina umro - priseća se jedan od meštana.

U selu su se setili i ubistva jedne žene za koju se, kako tvrde, pouzdano i ne zna ko ju je ubio iako je za taj zločin jedan meštanin odslužio zatvorsku kaznu. 

- Telo te devojke pronađeno je posle nekoliko dana na kilometar od sela u snegu. Pričalo se da je bila silovana, ubijena na nekom drugom mestu i da je potom telo prebačeno na tu lokaciju - kazao je naš sagovornik.