28.08.2024.

11:18

Foto: printscreen

Hronika

Na Adi Ciganliji ukrao torbu devojci koja se kupala: Uhapšen serijski lopov u Beogradu

Naime, D.B. je saslušan u ponedeljak jer se sumnja da je počino četiri krivična dela Krađa u ovoj godini i na teritoriji Zemuna i Čukarice.

"Okrivljenom se stavlja na teret da je na Adi Ciganliji jednoj devojci, dok se ona kupala ukrao torbu i pobegao. Potom je kako se sumnja došao do buvlje pijace u Zemunu zajedno sa maloletnim A.B., prema kome je postupak razdvojen i od oštećene oduzeo mobilni telefon. Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je došao do kuće oštećenog u Zemunu, ušao kroz otvoren prozor, izvršio premetačinu i iz kuće oduzeo novac u iznosu od 2.500 dinara i 60 funti" saopštilo je tužilaštvo. 

Kako je navedeno u saopštenju tu se lopov  nije zaustavio već je nakon toga izvršio još jedno krivično delo.

"Sumnja se da je iz pijačnih kolica koje je oštećena gurala oduzeo novčanik u kojem se nalazilo oko 20.000 dinara, što je oštećena primetila i počela da viče, ali je okrivljeni pobegao" navedeno je u saopštenju. 

Policija je ubrzo uhapsila lopova kojeg je jedna od pokradenih žena u prisustvu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu  i u prostorijama PS Zemun prepoznala okrivljenog.

"Okrivljeni u tužilaštvu nije želeo da iznosi odbranu i da se izjašnjava na navode krivične prijave, a imajući u vidu da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ometati tok postupka uticanjem na svedoka i da će ponoviti izvršenje krivičnog dela, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prema okrivljenom je na osnovu rešenja Trećeg osnovnog suda u Beogradu određen pritvor." piše u saopštenju.