28.08.2024.

12:27

Foto: Shutterstock

Hronika

Pijan i dogiran letvom napao ženu: Osuđen Srbin u Austriji

Srbin koji je uhapšen pošto je na stanici Lerhenfelder štrase rano ujutru 28. juna napao ženu. 

" On je njoj iznenada i brzim korakom, noseći drvenu letvu iz koje je virio ekser, prišao i tražio joj novac i cigarete" piše lokalni portal u Austriji.

Potom je tom istom letvom pretio policajcima koji su došli da ga uhapse. Nakon hapšenja on je saslušan u tužilaštvu, a nedavno se pojavio i na sudu gde je obajsnio iz svog ugla šta mu se dešavalo.

"Uzeo sam morfijum, zajedno sa alkoholom. A bilo je i heroina i kokaina. To nije bila dobra mešavina“, rekao je Srbin, koji je inače i ranije optuživan za krađe koje je takođe počinio u alkoholisanom stanju. 

Njegov branilac Andreas Rajhenbah objasnio je na sudu da njegov klijent nije naneo fizoičke povrede ženi ni policajcima i da se na to može gledati kao na dobacivanje.

Informer

 

Srbin, koji je inače otac dvoje dece, je na sudu pokušao da jasno stavi do znanja da zapravo ne želi nikome da naudi:

„Ne mogu da zamislim da opljačkam nekoga zbog cigareta i malo novca. Pljačka je velika stvar“.

Ovo nije prvi put da je otac dvoje dece napravio prekršaj. Njegove prethodne osude uključuju krađu, provalu i krivična dela protiv dokumenata.

Međutim, pošto je izrazio želju da želi da sarađuje i da se leči sud je to uzeo u obzir, jer istini za volju nikoga nije povredio.

" A što se tiče lečenja, očigledno je da mi treba pomoć. Koliko još ovo može da traje? Ne mogu sam da se izborim, treba mi stručna pomoć" rekao je Srbin.

Advokat Andreas Rajhenbah tražio je da se Srbin osudi na meru obaveznog lečenja, umesto kaznu zatvora od 15 meseci, što je sud i prihvatio.