28.08.2024.

17:45

Foto: prtintscreen/Instagram MUP

Hronika

Dodatne patrole kontrolišu gradić u Bačkoj: Meštani Bačkog Petrovog Sela konačno odahnuli

Posle niza incidenata sa provalama i krađama, između ostalog i posle ubistva starije žene, kao i pokušaja ubistva mladića, žitelji ove varošice obratili su se Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Policija je u saradnji sa stanicom u Bečeju uvela dodatne patrole koje sada pokrivaju mesto tokom većeg dela dana, što je dovelo do smirivanja situacije. Zadovoljni smo što se situacija stabilizovala i nadam se da su problemi sa krađama, koji su godinama mučili stanovnike, konačno rešeni - rekao je meštanin Miloš Gajić za "Kurir".

Kako je dodao, zbog straha koji je danonoćno bio prisutan među stanovnicima, u poslednjih nekoliko nedelja nekoliko njih je noću patroliralo selom, prijavljujući policiji svaki sumnjiv pokret, na šta su policijske snage reagovale veoma brzo.

Podsećanja radi, meštani su se dugo borili sa problematičnim mladićima, među kojima ima i maloletnika kojima očigledno niko nije mogao ništa. Poslednji događaj ih je sve dodatno uznemirio kada je, dok je spavala u svom domu, ubijena njihova sugrađanka Borbala Peter.

Zločin je prijavila njena rođaka kada joj je došla u posetu. Pljačkaši su kasno u noć upali u njenu kuću i prvo su se, kako smo ranije pisali, brutalno iživljavali nad ženom.