29.08.2024.

11:24

Foto: D.K.

Hronika

Automobil posle sudara prevrnut završio u jarku! Muž i žena zadobili teške povrede, evo u kakvom su stanju

Prema rečima lekara, pacijentkinja je primljena sa brojnim povredama, a operisana je zbog povreda jetre i slobodne tečnosti koja joj se pojavila u abdomenu.

„Nakon radiološke dijagnostike, utvrđen je prelom rebara sa desne strane, suspektan parcijalni pneumotoraks desno, laceracija  jetre i slobodna tečnost oko crevnih vijuga sa desne strane. Takođe dijagnostikovana fraktura kostiju šake. Zbog opisanih povreda jetre i slobodne tečnosti, pacijentkinja je hitno operisana u sali Urgentnog centra, nakon čega je hospitalizovana u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju“, kazali su u UKC Niš.

Saobraćajna nezgoda u kojoj su supružnici povređeni dogodila se juče oko 18 časova na putu Niš-Gadžin Han kod sela Tasković.

Kako saznajemo od očevica udesa, žena i muškarac koji su povređeni u udesu nalazili su se u automobilu „ford“ koji je zbog udarca skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se na krov.

„Oni su se kretali svojom trakom međutim, vozilo „mercedes“ koje je dolazilo iz suprutnog smera je na krivini proklizalo jer je asfalt bio mokar od kiše koja je neposredno pre toga padala, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom i taj automobil ih je u punoj brzini udario i izgurao sa sa kolovoza. Prilikom udarca, ali onda i prevrtanja na krov, žena je zadobila teške povrede“, rekao je očevidac udesa.

Policija je obavila uviđaj i obavešteno je nadležno tužilaštvo.