29.08.2024.

11:30

Foto: Shutterstock/B7 Photography

Hronika

Srbi osuđeni u Sloveniji: Pokajali se i priznali da su uzgajali marihuanu, a zarađivali su ovoliko

Ovim sporazumom Milan Dejanović, Miroslav Mirković i David Bakić su osuđeni na kazne od 15 do 26 meseci zatvora i oni će nakon izdržane kazne biti deportovani iz Slovenije. 

Ova trojka uhapšena je prošlog novembra kada je uhapšen i Milan Zorić koji nije sklopio sporazum. 

Pretpostvalja se da je ova ekipa za samo nekoliko meseci zaradila 120.000 evra, a utvđeno je da su oni iznajmili jednu kuću u kojoj su napravili narko fabriku. 

- Milan Zorić je od sredine septembra do kraja novembra prošle godine uzgajao i brinuo o rastu najmanje 700 biljaka kanabisa, sve dok nisu sazrele. Zatim je sa Dejanovićem, Mirkovićem i Bakićem rezao biljke, sušio ih i pripremao za prodaju - prenose slovenački mediji. 

Mediji prenose da su na suđenju trojka koja je priznala krivicu izjavila da su u ovaj posao ušli zbog lošeg materijanog stanja, a navodno su Bakić i Mirković izjavili da su od rezanja marihuane zarađivali dnevno 150 evra.

Informer

Inače Milan Zorić koji nije priznao krivicu osim za nelegalnu proizvodnju droge, tereti i za krađu struje. 

Ova grupa je otkrivena kada je primećena prevelika potrošnja struje u kući koju su iznajmljivali.  Navodno, iz elektrodistribucije je primećeno da je u toj kući potrošeno za nekoliko meseci 74.000 kilovata struje, što je račun od oko 27.000 evra, dok prosečno domaćinstovo za godinu dana troši oko 3.000 kilolovat sati.

- Kada je policija upala u kuću, otkrila je da je sprat preuređen u laboratoriju za uzgoj marihune. Na spratu su pronađeni sistem za ventilaciju, uređaji za osvetljenje, prostorije su bile dodatno izolovane, a napravljen je i sistem za navodnjavanje biljaka - saopšteno je iz policije. 

Policija je prilikom hapšenja Srba u kući pronašla 300 biljaka kanabisa i oko 15 kilograma osušene "trave".