29.08.2024.

12:48

Foto: Printscreen, Marko Đoković

Hronika

Užas, učenik napravio spisak za odstrel kao Kosta! Na prvom mestu devojčica iz razreda i desetak vršnjaka!

Posebnu jezu budi činjenica da je Kecmanović u vreme masakra takođe imao 13 godina!

Što se tiče slučaja iz Slavonije, škola ga nije prijavila nadležnim telima, već je dečak samo premešten u drugu školu u istom gradu (Kecmanović je promenio odelenje pre nego što je počinio masakr, što je još jedna sličnost), nakon razgovora dečakovih roditelja s direktorkom, psihologom i pedagogom, piše Telegram.

Otac tvrdi kako je dečak bio na psihijatrijskom i psihološkom testiranju i da su nalazi bili u redu

Dečak sklon vršnjačkom nasilju 

Dečakov otac je, navode, moćan HDZ-ovac, a u školi u koju su ga prebacili radi i njegova majka. Iz škole su rekli da navodni popis za likvidaciju niko nije video i da su roditelji odlučili da prebace dete u drugu školu jer su smatrali da će promena sredine pozitivno uticati na njega.

Otac deteta priznao je da mu je sin sklon vršnjačkom nasilju i tvrdi da je Centar za socijalnu zaštitu bio upoznat s ponašanjem njegovog sina, ali u Centru su to demantovali i odgovorili da nemaju saznanja o tome te da nisu imali postupanja. 

Otac je dodao i kako je dečak bio na psihijatrijskom i psihološkom testiranju i da su nalazi bili u redu.

Krvavi 3. maj u Ribnikaru

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.