29.08.2024.

16:03

Foto: Portal Dan

Hronika

Ubica iz Bavaništa zanemeo u tužilaštvu: Starac britvom izmasakrirao prijatelja!

Krivičnom prijavom, kako je potvrđeno, okrivljeni se tereti da je Milana A. u utorak, oko 15 časova, fizički napao britvom i njome ga ubo u predelu grudnog koša te ga tako ubio:

"Nakon saslušanja osumnjičenog, kojom prilikom se koristio svojim pravom da ne iznosi odbranu, tužilaštvo je nadležnom sudu predložilo da mu odredi pritvor do 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka."

Meštani Bavaništa su ranije otkrili da se krvavi obračun dvojice prijatelja odigrao ispred jedne pečenjare u Bavaništu te da je ubistvu prethodila burna svađa.

- Tu ispred pečenjare se ljudi često skupljaju, tako je bilo i tog dana. Obojica Milana su bili tu, družili se, pili i klali svinje. Odjednom je izbila neka svađa između njih. Ubijeni je skočio na komšiju i gađao ga stolicom, kako sam čuo, a onda je ovaj drugi otišao kući. Mislili smo da je otišao da se skloni, pošto je svađa bila žestoka. Međutim, on je otišao po britvu, vratio se i izbo nekoliko puta Milana A. - kazao je jedan od očevidaca.

Inače, ubijeni Milan bavio se klanjem svinja po Bavaništu i sa njim nikada ranije nije bilo problema. Nije imao porodicu i živeo je sam.

Za uhapšenog penzionera Milana meštani pak tvrde da je bio problematičan u mladosti, ali da ih je šokiralo to što je bio u stanju da ubije čoveka. On ima suprugu i odraslu decu.