29.08.2024.

16:26

Foto: MUP Srbija

Hronika

Izbegao zatvorsku tamnicu: Kućni pritvor za bombaša iz Bariča!

Iako je tužilaštvo predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana, da ne bi u kratkom periodu ponovio delo, sudija za prethodni postupak je doneo drugačiju odluku.

- Posle saslušanja, sud je osumnjičenom izrekao zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor - kratko je potvrdila portparol Višeg suda Milica Veličković.

Naredbom o sprovođenju istrage, Vuk F. se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija, kao i za izazivanje opšte opasnosti. Pavle B. se tereti za izazivanje opšte opasnosti u pomaganju i protiv njega će krivična prijava biti podneta u redovnom postupku.

Sumnja se da je Vuk F. 27. jula, oko tri časa posle ponoći, došao "fiat puntom" bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Pavle B., u ulicu Cvetna odakle je iz žbunja uzeo ručnu bombu.

Zatim su produžili do raskrsnice ulica Prvog maja i Budimira Davidovića, gde je Vuk F. izašao iz vozila i otišao do kuće Lj. C., gde je aktivirao i bacio bombu ka dvorištu kuće.

Bomba je eksplodirala i napravila oštećenja na kući Lj. C., kao i na dva automobila i jednom kamionu koji su bili parkirani neposredno pored. Vuk se potom trčećim korakom vratio do vozila, u kojem ga je čekao Pavle B., pa su se zajedno udaljili ka Obrenovcu.