29.08.2024.

18:26

Foto: Printscreen MUP Srbije

Hronika

Ovako se branio bombaš iz Bariča: Hteo sam da zaplašim Miloša zbog "kamatanja"!

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv njega zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, kao i izazivanja opšte opasnosti. Sumnja se da mu je u tome pomogao Pavle B.

- Priznajem da sam bacio bombu, hteo sam da uplašim Miloša, sina LJ. C. On me je ranije 'kamatao' i slao mi je preteće poruke - prenosi "Kurir" nezvanična saznanja iz istrage.

Vuk F. se, kako se dodaje, tokom saslušanja pokajao i izjavio da zna da je pogrešio:

- Uzeo sam bombu iz žbunja i bacio je. Nije trebalo to da uradim, shvatam da sam pogrešio. Ne znam kako se bomba našla u žbunju, ja je nisam tu prethodno ostavio.

Kako se sumnja, Vuk F. je 27. jula, oko tri časa posle ponoći, došao "fiat puntom" bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Pavle B., u ulicu Cvetna odakle je iz žbunja uzeo ručnu bombu.

Zatim su, kako se sumnja, produžili do raskrsnice ulica Prvog maja i Budimira Davidovića, gde je Vuk F. izašao iz vozila i otišao do kuće Lj.C., gde je aktivirao i bacio eksplozivnu napravu ka dvorištu kuće.

Prilikom eksplozije, oštećena je kuća Lj. C., kao i još dva automobila i jedan kamion koji su bili parkirani neposredno pored. Osumnjičeni se potom trčećim korakom vratio do vozila u kojem ga je čekao Pavle B., pa su se zajedno odvezli do Obrenovca.

Inače, ista kuća je i ranije bila na meti bombaških napada. Izvor iz istrage otkrio je tada da su sinovi Lj. C. ranije osuđivani, te da je jedan od njih i u vreme bacanja bombe bio u pritvoru zbog sumnje da se bavio trgovinom droge.