29.08.2024.

22:18

Foto: rina

Hronika

Supružnici izgoreli u požaru kod Ljubovije! Zapalili travu na njivi, a onda se vatra naglo proširila!

Njihova ugljenisana tela pronašli su vatrogasci - spasioci iz Ljubovije u 17.20 časova, svega nekoliko minuta nakon što su po prijavi stigli da gase vatru.

- Vatrogasci-spasioci su primili poziv u 16.53 i u 17,16 časova su bili na mestu požara. Gorelo je nisko rastinje, a vatra se proširila i na šumu gde su i pronađena tela. Lekar službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja iz Ljubovije je konstatovao smrt, a na lice mesta su izašli i pripadnici policije - naveo je naš izvor.

Pet vatrogasaca je ugasilo požar oko 18 časova. 

O uzrocima požara više detalja će se znati posle završetka istrage. Pretpostavlja se da su D.N. i M.N. zapalili travu na svojoj njivi i da su nastradali dok su pokušavali sami da ugase vatru. 

Na to ukazuju lopate koje su pronađene pored njihovih ugljenisanih tela. Vatra je zahvatila oko 70 ari njive obrasle rastinjem i travom i oni nisu uspeli da je ugase, pa se plamen proširio i zahvatio šumu.

Nesrećni muškarac ušao je u plamen kako bi spasio suprugu, ali on se prema rečima meštana ovog sela ugušio. 

- To su fini i pošteni ljudi, strašno da tako završe. Oni su danas palili neku travu iznad potoka, nedaleko od moje kuće. Video sam dim, a onda čuo da su stradali. Čuo sam da je on ušao da spasi suprugu, a da ga je dim ugušio. Da tragedija bude još veća oni nemaju dece. Dragan ima sestru u Ljuboviji. Gore gde se sve to desilo je policija i Hitna pomoć, strašna tragedija - rekao je za Alo meštanin sela Donja Ljuboviđa.

Iz odeljenja sektora za vanredne situacije u Šapcu su ponovili apel da se ne pale strnjišta i trava. Naveli su i da je ljudski faktor uzrok skoro svakog požara u kojem su, osim materijalne štete, često ugroženi i životi ljudi.