29.08.2024.

23:16

Foto: emitphoto

Hronika

Uhapšena trojica muškaraca zbog nasilja u porodici! U Surčinu, Novom Beogradu i Zemunu tukli svoje sinove, bivše supruge i braću!

Osumnjičeni I.S. se tereti za nasilje nad snajom i bratom, D.M. se sumnjiči da je bio nasilan prema svojoj bivšoj supruzi i sinu, a V.H. da je maltretirao svoju vanbračnu suprugu.

- Okrivljenima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili na taj način što su primenom nasilja, pretnjama, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje članova svoje porodice. Na saslušanju kod javnih tužilaca okrivljeni su negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret - navode iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva i dodaju:

- Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati tok krivičnog postupka boravkom na slobodi uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi da ponove izvršenje krivičnog dela, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenim odredio do 30 dana. Imajući u vidu da je uočen porast prijava za nasilje u porodici od strane žrtava, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, svesno problema porodičnog nasilja, a u cilju prevencije i suzbijanja istog, nastavlja zajedno sa policijskim službenicima aktivno i temeljno da se bori protiv svakog vida nasilja, sa posebnim osvrtom na porodično nasilje, primenjujući odredbe i Krivičnog zakonika i Zakona o sprečavanju nasilja u porodici - preciziraju iz TOJT.