30.08.2024.

08:52

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Da li tužilaštvo ima keca u rukavu u slučaju male Danke Ilić? Advokati osumnjičenih ne znaju ništa o novim veštačenjima, čekaju da vide optužnicu

Za ubistvo male Danke Ilić, 26. marta u Banjskom Polju, osumnjičeni su dvojica radnika JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). 

Kako je nakon pojave informacije o naloženim dodatnim veštačenjima snimaka sa sigurnosnih kamera i određenih video-zapisa, za medije kazao advokat Milinko Jovanović, inače branilac Dejanovog oca Radoslava Dragijevića koji je osumnjičen da je sa sinom sklonio telo male Danke nakon zločina, svi čekaju podizanje optužnice.  

- Tužilaštvo ima pravo da pokrene nova ispitivanja, verovatno smatraju da ima potrebe za tim. Međutim, ono što je njima na prvom mestu, a što nimalo nije olakšalo situaciju, jeste da su osumnjičeni povukli priznanja i da materijalnih dokaza apsolutno nema. U svakom slučaju, svi čekamo podizanje optužnice i ono šta će pisati u istoj - rekao advokat Milinko Jovanović, branilac Radoslava Dragijevića. 

Informer

Podsetimo, i sam Radoslav je bio uhapšen i u pritvoru zbog sumnji da je pomogao Dejanu, zajedno sa drugim sinom, da premesti telo ubijene devojčice na nepoznatu lokaciju. Međutim, Radoslav je 29. maja izašao iz pritvora u kom je bio dva meseca.

Inače, kada je reč o novim ispitivanjima tužilaštva, niko od advokata koji su angažovani ili dodeljeni po službenoj dužnosti, nije obavešten još uvek o pomenutim koracima nadležnog Tužilaštva, što ne znači da se to neće dogoditi u nekom narednog periodu.

- Nisam obaveštena ništa o novim dokaznim radnjama, pretpostavljam da će Tužilaštvo poslati dopis advokatima koji rade na slučaju, ali ono što sada mogu reći jeste da trenutno ne znam ništa o tome - kratko je rekla advokatica osumnjičenog Dejana Dragijevića, Vanja Živković. Ona je inače Dragijeviću dodeljena po službenoj dužnosti.

Informer

Za sada, kako saznajemo, Tužilaštvo radi punom parom na ovom kompleksnom slučaju, a do podizanja optužnice protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića ostalo je još mesec dana.

Podsetimo, u jednom trenutku mediji su preneli da su sva veštačenja u istrazi ubistva devojčice kompletno završena i dostavljena tužilaštvu, kao i to da je na redu finalna faza, odnosno pisanje i podizanje optužnice, međutim, kako saznajemo, sada se sprovode nove dokazne radnje.

Ovim povodom kontaktiral i smo Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje radi na slučaju ubistva dvogodišnje devojčice, odakle nam je i zvanično rečeno da istraga još uvek nije završena.

- Istraga protiv osumnjičenog Dejana Dragijevića i osumnjičenog Srđana Jankovića, zbog krivičnog dela teško ubistvo nije završena. Sve dokazne radnje nisu završene u pogledu veštačenja i ista su u toku. Tužilaštvo vrši analizu svih sprovedenih dokaza kao i veštačenja, ocenu svakog izvedenog dokaza ponaosob i njihovu međusobnu povezanost - rečeno je iz nadležnog tužilaštva.