30.08.2024.

14:10

Foto: Shutterstock/MARIOMONTE

Hronika

"Saznao da ima tešku bolest pa presudio sebi": Ovo je razlog samoubistva muškarca iz Novog Pazara

Prema nezvaničnim informacijama, R.P. koji je živio u porodičnoj kući, najpre je pokušao da se zapali, a zatim je, dok je bio u plamenu, sebi prerezao vrat nožem. Na mesto događaja su odmah po pozivu stigle ekipe hitne pomoći, policija, i vatrogasci, ali uprkos njihovim naporima, muškarcu nije bilo spasa.

R.P. je bio poznati kamenorezac iz mesta Praštavina, mesna zajednica Vučinice, gde je sa svojom braćom vodio porodičnu firmu. Njih trojica su bili poznati u regionu po svom zanatu. R.P. nije bio oženjen, a prema izjavama susjeda, bio je povučen i miran čovek.

Saznao da boluje od teške bolesti

Nedavno je saznao da boluje od teške bolesti, navodno od raka, što je na njega ostavilo veliki emotivni teret. Pretpostavlja se da nije mogao da podnese ovu vest, što je na kraju dovelo do ovog tragičnog čina.

Komšije su u šoku zbog ovog događaja i teško pronalaze reči. Jedan od suseda, koji je želio ostati anoniman, izjavio je:

R.P. je uvek bio povučen, nikada nije pravio probleme. Svi smo duboko potreseni i ne možemo da verujemo da se ovo dogodilo.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je muškarac preminuo na licu mesta used teških povreda koje je sam sebi naneo. Motiv ovog stravičnog čina za sada nije poznat, a istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Ovaj tragičan slučaj šokirao je meštane Vučinica i širu javnost, a nadležni organi apeluju na sve građane da prijave svaki oblik sumnjivog ponašanja ili nagoveštaja suicidnih namera kako bi se ovakve tragedije ubuduće sprečile.