30.08.2024.

14:47

Foto: D. Ćuruvija

Hronika

Na društvenoj mreži osvanula monstruozna poruka upućena Kosti dečaku-ubici

Kosta K., tinejdžer odgovoran za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojem je ubio devetoro svojih školskih drugova i čuvara škole, nedavno je napunio 15 godina. Ovaj događaj je izazvao veliku kontroverzu i ogorčenje jer su se njegovi "sledbenici" oglasili čestitkama na društvenim mrežama, koristeći čak i imena stradale dece u svojim porukama.

Informer

Većina "sledbenika" obraća se Kosti na engleskom jeziku, a među brojnim porukama, samo jedna izražava neslaganje s njegovim delima, ali mu ipak želi sve najbolje. Jedna od poruka koje su osvanule na lažnom profilu Koste bila je od devojčice koja je napisala da ne može da mu oprosti ubijenu decu, posebno Anu Božović, ali mu ipak želi sve najbolje. Ovakve poruke izazvale su dodatnu tugu i šok među porodicama stradalih i širom javnosti.

Na grobu Ane Božović, jedne od žrtava dečaka -ubice, nalaze se buketi svežeg cveća, jedna ogrlica i poruka ispisana na spomeniku koja glasi:

Pored ovih reči, na Aninom grobu je ostavljena poruka koja glasi: "Zauvek u mom srcu, voli te tvoja Zoja," što dodatno ističe tugu i bol zbog gubitka ove mlade devojke.

Masakr u školi "Vladislav Ribnikar" ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih onih koji su izgubili svoje najmilije, kao i u celokupnoj zajednici koja se još uvek oporavlja od ove strašne tragedije.