30.08.2024.

19:13

Foto: atvbl.rs

Hronika

Jauci Kulišićeve majke pred ubicama svoga sina: Monstrumi, zločinci i spodobe! Oni joj uzvratili istom merom

Na zakazano, pretpretresno ročište optužena za teško ubistvo Andrea Kajganić stigla je mirno i hladnokrvno u pratnji policije. Nakon nje i i optuženi Dražen Lazarević. Susret za optuženima teško je pao porodici ubijenog Kulišića.

Nisu štedeli ružne reči za Kajganićevu. Nije ni ona ostala dužna. Pokušala je istom merom da uzvrati ali ju je policija opomenula. Samo ročište nije ni održano. I to zbog štrajka advokata koji rade po službenoj dužnosti. Pa se branioci Kajganićeve i Lazarevića u sudu se nisu ni pojavili.

Zato im je predsednik sudskog veća dala nekoliko dana da donesu odluku ili će sami naći advokate ili će im sud pokušati da omogući branioce koji će pristati da ih brane po službenoj dužnosti bez obzira na štrajk.

- Optuženi ste za jedno veoma teško krivično delo, pa skoro da u zakonu i nema težeg krivičnog dela od tog, za koje ste vi optuženi, obzirom na zaprećenu kaznu i po zakonu suđenje ne može da počne bez prisustva branioca koji će vam po zakonu pružati pravnu pomoć. Situacija je takva da ja suđenje ne mogu da zakažem ne mogu da sudim jer je zakon rekao da branioce morate imati - rekla je Marijana Lazić Miladinović, predsednik sudskog veća.

Informer

Monstruozno ubistvo potreslo region 

A branioci bi mogli da imaju pune ruke posla, s obzirom na to šta se stavlja optuženima na teret. Prema optužnici ubistvo su detljano isplanirali. Kobne noći Kulišiću su prvo nakon što je omamljen tabletama, zadali nekoliko udaraca u glavu, vezali ga konopcem, zalepili trakom usta i oči zatim ga izneli iz kuće u gepek i odvezli na obiližnje izletište. Tu su ga dokrajčili kada su mu zajedno nožem zadali ubodne rane nakon kojih Kulišiću nije bilo spasa. 

Reč je o jednom od najmonstruoznijih ubistava koje je potreslo ne samo Doboj nego celi region. Posebno, jer je u sve bila upetljana maloletna ćerka optužene Andree Kajganić, ubijenog Saše Kulišića, nju je Osnovni sud u Doboju uputio u vaspitno-popravni dom.