30.08.2024.

22:17

Foto: Vesna Jović/Društvene mreže/Video printscreen

Hronika

Mala Danka je živa, pismo je dokaz! Šokantna ispovest Radoslava Dragijevića, istina će uskoro izaći na videlo?!

Jedan od optuženih u procesu, otac Dejana Dragijevića, Radosav Dragijević, osumnjičen da je pomagao u premeštanju tela ubijene Danke Ilić tada se branio se ćutanjem. Ipak, po izlasku na slobodu jer je u nedostatku dokaza pušten iz pritvora, želi itekako da priča. Naravno sasvim drugu priču od one koju su prvoosumnjčeni izrekli u istrazi.

Naime, on tvrdi da je njegov sin u potpunosti nevin i da se nada da će uskoro dobiti dozvolu da ga poseti, jer ga nije video od smrti supruge. I ne samo to.

- Jedna žena iz Sarajeva poslala mi je pismo koje sam dao advokatu, a jedno čuvam za sudiju. U njemu mi je do detalja ispričala šta se desilo sa malom Dankom. Ona tvrdi da je Danka živa, i da su u sve umešani ugledni ljudi iz ovog kraja. Oni raspolažu automobilima sa stranim tablicama koje koriste po potrebi. Mala Danka je živa i uskoro će istina izaći na videlo- kaže Radosav Dragijević napominjući da sve ima u telefonu, kojeg nije dao policiji jer se plašio da mu ga neće vratiti.

Mala Danka nestala u Banjskom Polju

Podsećamo da je dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala u selu Banjsko Polje pre tačno pet meseci i od tada joj se gubi svaki trag. Istraga je nekoliko dana nakon njenog nestanka pokazala da je ona ubijena, a da iza zverskog ubistva stoje Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, radnici JKP "Vodovod" u Boru.

Iako su prvobitno priznali delo, obojica su kasnije povukli priznanje koje su izrekli, kako kažu, pod pritiskom.