31.08.2024.

14:28

Foto: Foto: MUP, Shutterstock

Hronika

Saslušani dileri sa Čukarice: Pali sa brendiranim kokainom zaćutali u tužilaštvu

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.
Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Informer

Postoje osnovi sumnje da su Nikola R. i Milan R. 29. avgusta 2024. godine držali opojnu drogu kokain, upakovanu u pakete sa utisnutim oznakama „AMG“ i „AXA“ u stanovima na više lokacija u Beogradu.

U stanovima su pronađene i 4 elektronske vagice za precizno merenje, aparat za vakumiranje, kao i novac u iznosu od 21.000 dinara i 270 evra koji potiče od prodaje droge.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pozdravlja izuzetnu posvećenost poslu i čestita pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS Uprave kriminalističke policije Službe za borbu protiv droga na ovoj uspešno izvedenoj akciji u kojoj je zaplenjena opojna droga kokain namenjena daljoj prodaji i sticanju imovinske koristi, a osumnjičeni lišeni slobode.