31.08.2024.

16:00

Foto: Ilustracija

Hronika

"Đe to piše da je zauzeto?": Nokautirao devojku, jer mu nije dala da sedne za njen sto!

Incident se dogodio u noći 25. avgusta, a policija još nije identifikovala dvojicu nasilnika koji su pretukli V. J. iako su dostavljene fotografije učesnika u ovom incidentu, izuzete sa snimka nadzornih kamera.

Prema informacijama "Vijesti", Nikšićanka je ispričala policiji da je te noći s prijateljicom izašla u Budvu, a nešto iza ponoći pošle su do restorana na Slovenskoj obali.

- Sela sam za sto bliže ulici, dok je R. pošla da poruči hranu. Dok sam sama sedela za stolom, prišao je meni nepoznat muškarac, visine oko 180 centimetara, svetlosmeđe kose, star oko 30 godina. Imao je bradu i nosio crnu majicu. Seo je za moj sto i rekla sam mu da je mesto zauzeto i da ne može tu da sedi. Počeo je drsko da se ponaša, govoreći: 'Đe to piše da je zauzeto?'. Moja prijateljica R. je u tom trenutku prišla i rekla mu da ona sedi na tom mestu - ispričala je V. J. policiji.

Ona je dalje objasnila da je muškarac ustao, vičući sve vreme dok se nije udaljio, a njih dve su nastavile da jedu. Međutim, ubrzo se vratio s još jednim muškarcem i devojkom, ponovo ih zasuo pretnjama i uvredama, uključujući i pretnju silovanjem.

- Umešala se devojka koja je bila s njim i, dok mi se izvinjavala, on mi je prišao i udario me nogom u stomak. Moja prijateljica R. je ustala i stala između nas da me zaštiti, ali ju je on udario šakom u glavu. U tom trenutku drugi muškarac, koji je bio s njim, me uhvatio za desnu ruku i dvaput me pesnicom udario u glavu, nakon čega sam pala u nesvest. To je sve čega se sećam - kazala je devojka inspektorima.

Nikšićanki je te noći ukazana lekarska pomoć u budvanskoj Hitnoj pomoći, nakon čega je transportovana u bolnicu u Risnu.

Iz Uprave policije su za "Vijesti" kazali da su 25. avgusta u 1.41 čas obavešteni od medicinskog osoblja Hitne medicinske pomoći Budva da su na poziv upućeni u ulicu Slovenska obala, gde su zatekli V. J. koja je saopštila da ju je fizički napao nepoznati muškarac.

- Oštećenoj je ukazana lekarska pomoć. Policijski službenici preduzeli su niz mera i radnji na rasvetljavanju ovoga događaja, prikupili obaveštenja od više osoba i s događajem upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji se još uvek nije izjasnio o kvalifikaciji krivičnog dela. Kada je reč o nadzornim kamerama s objekta brze hrane, koji se nalazi u blizini, policijski službenici su izuzeli video materijal na kojem se, međutim, ne vidi sam fizički napad. Rad po predmetu je u toku - kazali su iz UP.