31.08.2024.

18:27

Foto: facebook.com

Hronika

"Bole, počivaj u miru, obećao sam ti da te zovem, ali... izvini molim te"! Potresni oproštaji od braće stradale kod Lazarevca

- Bole počivaj u miru. Zvao si me toga dana u petnaest do devet, obećao sam ti da te zovem popodne ali... Izvini molim te... - napisao je jedan prijatelj koji je uz oproštaj objavio i nekoliko Bobanovih fotografija.

Među mnogobrojnim oproštajima od braće, jedan od prijatelja izvinio se stradalom Bobanu što mu kobnog dana nije uzvratio telefonski poziv.

Mnogi njihovi prijatelji objavili su fotagrafije braće uz rečenicu: "Počivajte u miru".

- Dobri moj Bočo i Deki, neka vas anđeli čuvaju, nije smelo ovako... - bio je još jedan o komentara za stradalu braću.

Informer

Boban Đorđević

Nesreća se dogodila prekjuče oko 13.30 sati u selu Kruševica kod Lazarevca. Boban Đorđević čistio je stari bunar koji se nalazi u šumi malo dalje od seoskog puta, a u tome mu je pomogao i Marković.

Pošto nisu uspeli ručno da očiste jamu, uzeli su pumpu kako bi to uradili. Dok je trajalo čišćenje, braća su verovatno napravila kobnu grešku jer su se spustili u jamu dok je radila pumpa koja inače, ispušta gasove. Prvo je u bunar sišao Đorđević, a potom i Marković.

- Zaglavili su se dole u bunaru, a pumpa je sve vreme radila i jama je bila puna gasa. Pozvana je pomoć, vatrogasci, policija i Hitna pomoć bili su ubrzo na mestu drame. Braća su na početku bila svesna, ali su nažalost ubrzo prestali da dišu, nisu odgovorali na pitanja koja im postavljaju vatrogasci koji su došli da ih izvuku iz bunara koji je dubok 10 metara - navode komšije i dodaju:

- Nažalost, kada su ih izvukli, lekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt nesrećnih ljudi. Njihova tela prevezena su na obdukciju koja će utvrditi kako je smrt nastupila, piše Kurir.rs.