31.08.2024.

19:25

Foto: Shutterstock

Hronika

Radnik suda izboden ispred svoje kuće! Horor u Zaječaru, policija traga za napadačima!

Mladić je zadobio povrede pluća i primljen je najpre u bolnicu u Zaječaru, ali je potom hitno transportovan u Univerzitetski-klinički centar u Nišu.

- Mladić se vraćao sa posla i ispred njegove kuće, oko 15 sati, u blizini Zavoda za javno zdravlje ''Timok'', osetio je oštar ubod u leđa nakon čega je pao na trotoar. Njega je nepoznati počinilac s leđa, u predelu gornjeg dela leđa ubo nožem, a zatim pobegao. Mladi radnik suda je prebačen za Niš i stabilno je - saznaje se od nadležnih. 

Zasad se ne zna šta bi mogao da bude motiv napada. Povređeni mladić je miran, tih, bez ikakvih sukoba sa bilo kim, a u razgovoru s policijom je rekao da nije video ko ga je ubo u leđa.

- Rekao je da je samo čuo da neko iza njega priča na stranom jeziku, ali on nije prepoznao koji je to jezik i da li su u pitanju migranti, Romi ili stranci koji su došli na Gitarijadu - kaže isti sagovornik.

Iz Višeg javnog tužilaštva su rekli da se zasad još ne zna da li će se ovaj slučaj voditi kao pokušaj ubistva ili kao nanošenje teških povreda.

- Istraga je u toku, pregledaju se snimci sa okolnih kamera za video-nadzor i obavljaju druge istražne radnje. Činjenica je da povređeni mladić nije video napadača ili napadače. Zasad je važno da je on stabilno i da je van životne opasnosti - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, prenose Kurir i Blic.