01.09.2024.

16:47

Foto: Foto: Printscreen/Mag/Pink

Hronika

Deca su joj izgorela u požaru, muž ju je tukao! Slavica iz Male Moštanice otvorila dušu: "Ostala mi je samo ćerka" (FOTO/VIDEO)

Ona je opisala kako je 2020. godine došlo do tragedije u kojoj su deca nastradala, ali i o nasilju koje je trpela i tome koliko se za svoju decu borila.

- Izgubila sam dvoje dece u istom danu, ostala mi je samo ćerka, ona sada ima 17 godina. Dugo godina sam trpela nasilje od strane bivšeg supruga. Moja najstarija ćerka ga je prijavila policiji jer mi je u novembru 2019. godine stavio nož pod grlo. Ona je zgrabila mobilni i zvala policiju, koja ga je privela. Pre toga sam ga prijavila 2012. godine. Bila sam u sigurnoj kući, a on je u pritvoru proveo 24 sata. Morala sam da se vratim jer nisam više mogla da ostanem u sigurnoj kući, prošlo je tri meseca, a Marko i Dušica su bili mnogo mali, ona je imala dve, on četiri godine - ispričala je Slavica u emisiji Novo jutro.

Kako je objasnila, nije imala gde da ode jer nije imala ničiju podršku kako bi se sklonila od nasilnika, a nije radila jer joj suprug nije dozvoljavao da radi.

- On je bio sve gori jer je mislio da ja nemam života bez njega. Branio mi je da radim, zavisila sam od njega. Marko je operisao srce sa 13 meseci jer je rođen sa srčanom manom, preživeo je operaciju koja je bila teška. Suprug je dobio otkaz jer je pio. Ja sam morala da počnem da radim. Jedno jutro sam samo ustala i počela da radim, komšinica me je zaposlila. Morala sam da radim, da brinem o troje dece. On se bunio, bio je previše ljubomoran. Uhapšen je te 2019. godine, a ja sam morala da radim dva posla - rekla je.

Istakla je da je sa decom bežala od njega kada je izašao iz pritvora, da ga se plašila, da je i dalje dobijala preteće poruke od njega, ali i da joj je pretila njegova porodica jer je završio iza rešetaka, kako su rekli, "zbog nje".

Informer

- Psovao me je, ne znam da li će da me udari ili će da drekne na decu, da udari Marka. Ja sam bila svesna da sam žrtva nasilja, ali nije imao ko da me sasluša. Izgubila sam poverenje u ljude. Porodica mi nije pomogla, kažu kako birala, tako živela. Majka me je pitala šta ona ima s tim što on mene tuče - dodala je za Pink.

Deca izazvala požar u šupi

Tog kobnog dana u januaru je radila drugu smenu. Dočekala je decu iz škole, ručali su zajedno. Rekla im je da pomažu jedno drugom oko domaćeg, a da najstarija ćerka loži vatru, da im bude toplo. Mađutim, najstarija od troje dece je zaspala i samim tim nije znala da je došlo do požara.

- Ona je zaspala, a oni su otišli u šupu. Tu su bila suva drva. Marko je poneo novine i uzeo je upaljač iz kuće. Stalno sam od dece krila taj upaljač jer nikad se ne zna, ali eto, našao ga je. Šupa je podeljena na dva dela, u jednom su drva, u drugom kokoške, tu ima i slame. Verovatno su zapalili te novine i to je buknulo. Komšinica me je zvala da kaže da se zapalilo. Pitala je gde su mi deca, komšije su ih tražile. Milica je vrištala, nije znala za sebe, tražila ih je od komšije do komšije. Zvala je i učiteljicu da zove roditelje druge dece da vidi da nisu otišli kod nekog od njih. I ja sam ih tražila, nije ih bilo. Kad sam došla kući, samo sam videla direktora škole, Miličinu tadašnju razrednu i forenzuičare. Hitna je isto došla, dali su mi injekciju, lekove i onda su mi dva inspektora rekla da su našli tela. Davala sam i DNK i potvrđeno je da su nastradali - ispričala je Slavica.

Kako je objasnila, život posle toga joj nije lak.

Suprug, njegova porodica, ali ni njena, nisu htele da joj pomognu da plati spomenik za decu. Podigla je kredit kako bi mogla da plati dve ploče i spomenik u obliku srca.