02.09.2024.

21:31

Foto: X mreža printscreen

Hronika

Ovako su hrvatski specijalci uhapsili begunca iz Srbije! Vladimir Sretenović nije bio sam u sobi, evo koga su još priveli!

Reč je o Vladanu Sretenoviću (48), koji je u Srbiji izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva 1998. godine. Sretenović je uhapšen na osnovu Interpolove poternice koju je raspisala Srbija, koja ga sada traži zbog batina iz 2016. godine.

Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, na osnovu ciljanog prikupljanja informacija, policija je utvrdila da se u kući u Sesvetama nalazi stranac za kojim je raspisana međunarodna potraga od strane Interpola Srbije zbog bekstva od služenja zatvorske kazne u Srbiji.

Informer

Za sretenovićem je bila raspisana Interpolova poternica

Policija je po dolasku na adresu uhapsila Sretenovića i još trojicu muškaraca koji su bili kod njega. Pored 48-godišnjaka, u kući su bili i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 34-godišnji državljanin Crne Gore, koji su uhapšeni zbog nezakonitog boravka u Hrvatskoj. Takođe, kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji ima regulisan status u Hrvatskoj, pronađeno je 3,9 grama marihuane.

Sretenović je nakon hapšenja upućen na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicionog postupka. Ostali muškarci su privedeni u službene prostorije policije na dalje postupanje.

Krivična istraga nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine je završena, a protiv njega će biti podignuta optužnica za prekršaj iz člana 3. stav 1. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga. U odnosu na preostala dva strana državljana postupak će se voditi u skladu sa odredbama Zakona o strancima, objavio je zagrebački Večernji list.