03.09.2024.

08:16

Foto: Informer/j.s.

Hronika

Uskoro počinje suđenje za ubistvo penzionera u Jagodini: Tinejdžer ga tukao šipkom, pa ga preklao

Pripemno ročište tinejdžeru ubici biće održano 8. okotobra, a podsetimo, zločin za koji se tereti dogodio se 15. novembra 2023. godine oko 15.30 sati u Jagodini nakon što je žrtva namamila tinejdžera da dođe kod njega u stan. 

Između njih je prvo izbila svađa, a tinejdžer ga je potom krvnički udarao metalnom šipkom po celom telu, da bi mu kasnije presudio nožem kojim mu je prerezao vrat. Policija je žrtvu pronašla nagog u lokvi krvi. 

Više javno tužilaštvo (VJT) u Jagodini tokom istrage veštačenjem mobilnog telefona osumnjičenog D. B. utvrdilo je da je tinejdžer nakon zločina sa svog telefona izbrisao celu prepisku sa žrtvom, kao i listing poziva. Potom je uzeo telefon Zorana Stankovića i uradio isto to. Takođe, nadležno tužilaštvo veštačilo je i emocionalnu zrelost osumnjičenog i to je bio jedan od ključnih dokaza. Veštaćenjem je utvrđeno da je zreo i da može da mu se sudi kao odrasloj osobi iako nema navršenu 21 godinu - kaže izvor iz istrage i dodaje:

Informer

- Kada su stigla neophodna veštačenja, VJT u Jagodini podiglo je optužnicu koju su potvrdili nadležni sudovi i pripremno ročište zakazano je za 8. oktobar.

Kako smo ranije izveštavali, osumnjičeni mladić D. B. tokom istrage prvo se branio ćutanjem, da bi zatim ipak odlučio da progovori i iznese odbranu. On je detaljno ispričao kako je upoznao žrtvu, a zatim i kako je došlo do zločina.

Inače ubijeni Zoran Stanković je samo tri dana pre ubistva na svom Fejsbuku objaviljivao razne statuse, a pre toga je kačio i oglase u kojima je na prodaju nudio svoj automobil, lapotop, ali i stan u kom je ubijen.