03.09.2024.

10:11

Foto: Informer/Printscreen

Hronika

"Nije joj oprostio što se nije udala za njega": Ovo je Dragan koji je ubio lepu Vesnu pre 7 dana

Zločin, se podsetimo, 27. avgusta oko sedam sati ujutru u selu Vrtogoš kod Vranja i to u kući žrtvine majke koje je spremala slavu. Janković nakon što je ubio žrtvu, presudio je sebi. Istragu povodom ovog ubistva i samoubistva vodi nadležno Više javno tužilaštvo u Vranju.

- Dragan i Vesna bili su u mladosti u vezi i to dok je on živeo u Bujanovcu, a žrtva u Vrtogošu. Putevi su im se razišli kada je Dragan otišao na odsluženje vojnog roka, a Vesnu je otac, vojno lice poveo u Skoplje. Lepa Vesna se kasnije udala za generala iz Slovenije i rodila mu ćerku, a Dragan je upoznao devojku sa kojom je počeo da živi, kasnije su dobili i sina - navodi prijatelj bivših emotivnih partnera za Novosti i dodaje da se Janković 2019. godine preselio u Jagodinu sa porodicom.

Informer

- Ubica je držao kafić u Bujanovcu, a u potrazi za boljim životom otišao je u Jagodinu, gde je imao perionicu, kiosk brze hrane, prodavnicu polovne robe, ali je i dalje bio jako nesrećan, jer je patio za Vesnom i njihovom mladalačkom ljubavi. Nikad joj nije oprostio što se nije udala za njega.

Kako je zatim ispričao prijatelj Jankovića, pre nekoliko godina odlučio je da Vesninoj majci pošalje spomenar kako bi ona videla koliko su se oni voleli.

Informer

- Vesna je tada živela u Beogradu, a kada joj je majka rekla za to, odlučila je da uspostavi kontakt sa Draganom. Počela je da dolazi kod njega u kuću nadomak Jagodine, a Dragan je, navodno, ostavio suprugu i sina zbog Vesne - navodi ovaj sagovornik i dodaje da su se emotivni partneri zabavljali nekih šest meseci.

- Dragan je navodno, bio patološki ljubomoran, jer je Vesna bila izuzetno lepa i atraktivna žena. Njegova ljubomora išla je toliko daleko da nije smela da se javi advokatima koji joj sređuju penziju pokojnog supruga. Umeo je da bude grub prema njoj, a kada ju je fizički napao ona ga je napustila i prijavila policiji i vratila se u Beograd.

Sagovornik Novosti navodi, da je Draganu Jankoviću bila izrečena i mera zabrane prilaska Vesni Keber.

Informer

- Dragan je nakon te prijave, navodno, zapao u tešku psihičku krizu i lekari su mu konstatovali da je u depresiji. Od kada ga je Vesna napustila nije mogao da zaspi bez terapije i lekova koji su mu prepisani. Vesna nije htela da čuje za njega, a on je smislio da ode kod njene majke u selu kod Vranja, jer je znao da će ona doći kod majke na slavu - kaže on i dodaje:

- Tada je i ubio i nju i sebe. I uništio sve ljude kojima su bili važni. Ubio je u majčinoj kući.