03.09.2024.

16:35

Foto: Tanjug

Hronika

Nova optužnica protiv bivšeg predsednika opštine Grocke: Oštetio budžet za više od 11 miliona!

Izmenjenim aktom tužilaštva, Simonović i Bokalović Đorđević, koji su se do sada teretili za zloupotrebu službenog položaja, sada su okrivljeni za produženo krivično delo nesavestan rad u službi.

Kako su novi optužni predlozi juče uručeni okrivljenima i njihovim braniocima, oni su tražili vreme da se upoznaju sa dokumentom tužilaštva pa je pretres odložen.

Bez obzira na prekvalifikaciju krivičnog dela, predložene kazne su ostale iste. Za Simonovića kazna zatvora od dve i po godine, a za Bokalović Đorđević šest meseci zatvora.

Predloženo je i da sud oboma izrekne meru bezbednosti zabrane vršenja poziva koje se odnose na raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje javne svojine i raspolaganje novčanim sredstvima - Simonoviću u trajanju od pet godina, a Bokalović Đorđević od tri godine.

Bivši predsednik opštine Grocka tereti se da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

Bokalović Đorđević takođe se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem u novembru 2018. prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000 dinara.

Sumnja se da je ona, suprotno propisima, donela rešenje kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći zaposlenim i postavljenim osobama na osnovu kojeg je istog dana iz budžeta opštine izvršena isplata ukupnog bruto iznosa od četiri miliona dinara.

Simonović je, podsetimo, pravnosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info".