03.09.2024.

17:19

Foto: Foto: Informer, Društevene mreže/printskrin

Hronika

Kosta se poistovećivao sa mitskim bićem! Smatrao je sebe gospodarem života i smrti!

Naime, tokom pretresa stana u kom je Kosta živeo sa svojom porodicom, pronađen je dnevnik, koji objašnjava motive zločina i ukazuje na to da je dečak-ubica bio opsednut crnim mislima i zlom, te da je imao poremećen sistem vrednosti.

- Očigledno je da je Kosta bio opčinjen satanističkim ritualima i simbolima smrti. Uz navodno svakodnevne aktivnosti, beležio je i svoja zapažanja, potpuno nesvojstvena detetu tog uzrasta. Uz imena školskih drugova crtao je mrtvačke glave i pentagrame, pisao da ih mrzi, da ga niko ne razume i da će se osvetiti. Iz tih beležaka se vidi da je, budući da je vrlo inteligentan, proučavao istoriju drevnih naroda, ali se fokusirao na bogove smrti, grčkog Tanatosa i egipatskog Sekera. Ukratko, bio je fasciniran svim što je imalo veze sa smrću i ubistvima - kaže sagovornik Republike.

Informer

Kostina majka nije smela da gleda u slike dece koje je njen sin pobio

Takođe, Kosta je navodno neretko crtao i troglavog psa Kerbera, koji je, prema mitologiji, dočekivao pokojnike u podzemnom svetu i sprečavao ih da se vrate iz Hada u svet živih.

- Poistovećivao se s tim mitskim bićem, smatrajući sebe gospodarom života i smrti. Time može da se objasni i njegova najava jednom od drugova kom se poveravao da su mu se mnogi zamerili i da mu "nijedan neće izmaći". Nažalost, niko ga tada nije ozbiljno shvatao - konstatuje izvor.

Prošle godine, 3. maja, Kosta je u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' na Vračaru, koju je i sam pohađao, izvršio masakr ubivši devetoro učenika škole i radnika obezbeđenja. Teško je ranio nastavnicu istorije, i još šestoro učenika, ali je nažalost, nakon 12 dana, jedna devojčica podlegla povredama,