03.09.2024.

17:39

Foto: Informer/privatna arhiva

Hronika

Jotka pretio svedoku ovim pitanjem: Kako ti je majka?!

Upozorenje je usledilo nakon što je Jotka upitao svedoka kako mu je majka, a opomenut je takođe i "da ne pravi cirkus u sudnici". 

Jovanovića je okrivljeni najpre ispitivao o ugovoru koji je sklopio sa njegovim ocem, u kom se navodi da Nenad Jovanović duguje Jotiću 300.000 evra.

Jovanović junior je odgovorio da za to zna samo iz priče i da misli da je taj novac vraćen Jotiću, na šta je vođa "kruševačke grupe" prokomentarisao: "Znači, rekao ti je Bidža da ne pričaš." 

Rasprava o 300.000E duga 

Zatim je svedoka pitao da li je on zajedno sa ocem uložio taj novac u posao sa šećerom, na šta je Dobrivoje rekao da se seća da je on dao pare njegovom ocu i da su spominjali da je pala cena šećera.

Jotić je istakao da mu je Nenad ostao dužan i tih 300.000 evra i tražio da se pozove i njegova supruga da svedoči.

- Da li mogu ja da pozovem Violetu Jovanović da svedoči, i nju i ovog što se šlogirao sinoć? Sledeći put će i Violeta da se šlogira, a Jotka u zatvoru - rekao je on, aludirajući na Mihajla Stepanovića koji je danas trebalo da svedoči, ali se zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nije pojavio. 

Nenad Jovanović, zvani Mali Bidža, je inače uhapšen sa Jotićem i njegovom suprugom 2019. zbog sumnje da je prao novac, a u međuvremenu je pravosnažno osuđen. 

Jotiću i pripadnicima njegove grupe sudi se, pored ostalog, za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca 6. juna 2018. Suđenje se ponavlja pošto je Apelacioni sud preinačio prvostepenu presudu, te je ukinuo deo presude kojom su im izrečene višegodišnje zatvorske kazne.

Informer

Ubijeni Goran Petrović Peta

Prema optužnici, Stankovića je ubio Stefan Radulac, a motiv je navodno bila osveta za ubistvo Gorana Petrovića Pete koji je bio jedan od najbližih Jotićevih prijatelja.

Odslužio 15 godina robije

Kontroverzni Jotka je 2018. izašao iz zatvora, nakon što je odslužio 15 godina robije na koju je bio osuđen zbog organizovanja kriminalne grupe koja je reketirala privatnike u Rasinskom okrugu i zbog podmićivanja sudije Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj prvostepenoj presudi. U pritvoru i zatvoru je bio od akcije "Sablja", marta 2003. godine.

Ubijeni Ždrokinac je bio osumnjičen za ubistvo Gorgija Gorga Darmanovića, 6. maja 2018. na Novom Beogradu.