04.09.2024.

09:02

Foto: Shutterstock

Hronika

Bečka prevara! Srpkinja poverovala gatari pa ostala bez gomile novca

Kako pišu austrijski mediji jedan od prevaranata za koga su samo rekli da je Srbin (47), uhapšen je i osuđen na dve godina zatvora, od kojih je 18 meseci uslovno. Osim toga on će morati da vrati novac koji je uzimao od žrtve.

Inače tokom suđenja Srbinov advokat tvrdio je da je on bio u teškoj finansijskoj situaciji i da je zbog toga pristao da učestvuje u prevari.

- Priznajem da sam kriv - rekao je Srbin, koji inače, po savetu advokata, nije davao nikakve informacije o gatari za koju je navodno radio. 

Gatara koja se na društvenim mrežama predstavljala kao Nerima, ali i drugi njeni saučesnici, još uvek nisu pronađeni, a lokalni mediji su preneli da je naivna Srpkinja upala u mrežu prevaranata kada je preko Fejsbuka pitala gataru da li treba da da novac prijatelju kako bi on platio zatvorsku kauciju. 

Obično pitanje je bio početak prevare jer joj je gatara napisala: "Deca su ti prokleta i umreće!", a onda joj ponudila da joj skine crnu magiju sa dece, ali naravno uz novčanu nadoknadu.  

Naivna žena joj je dala ukupno 77.000 evra u tri navrata, a novac je bio dobro umotan u bele krpe. U jednom trenutku žrtva je postala sumnjičava i prijavila osobu koja je podigla novac, a to je bio Srbin koji je došao po novac svojim privatnim automobilom i nadležni su mu brzo ušli u trag pomoću registarskih tablica.