04.09.2024.

10:33

Foto: EPA/Boris Pajović

Hronika

Podignuta optužnica protiv Rožajca za maltretiranje bivše supruge: Držao joj pištolj na slepoočnici, silovao i tukao

Prema navodima optužnice, E.Š je 19. februara ove godine izvršio obljubu nad bivšom vanbračnom suprugom A.Đ. bez njenog pristanka.

Prethodno je krajem marta prošle godine, dok su bili na jednoj svadbi zlostavljao. Naime, Rožajac je suprugu, kako se navodi u optužnici, nakon što je primetio da upućuje poglede drugom muškarcu, štipao za ruke i noge, a po povratku u apartman u kome su trebali da prenoće, bacio na krevet, gušio jastucima, čupao za kosu, govorivši joj pogrdne reči.

Stavio joj pištolj na slepočnicu

Suprugu je takođe zlostavljao 27. aprila 2023. godine, kada je udarao šakom u lice, zatim uperio pištolj prema njoj i držao joj cev prislonjenu na slepoočnicu, bacio na dušek, uzeo nož i držao joj ga pod grlom, zatim zaključao vrata od sprata i držao je zatvorenu oko dva sata.

Tu nije kraj zlostavljanju. Rožajac je, kako se navodi u optužnici, suprugu zlostavljao i 28. jula 2023. godine, kada ju je istukao nakon što je odbila da ima intimni odnos sa njim.

Takođe je 30. decembra 2023. godine, u njegovoj porodičnoj kući, nakon rasprave sa suprugom koju su imali putem poruka dok se nalazio u gradu, udarao šakama i pesnicama po glavi i telu.

- Vukao je za kosu hodnikom i uz stepenište, zatim je ubacio u sobu, bacio je na krevet, nastavio udarati, nazivajući je pogrdnim imenima, pljuvao je, zabadao prste u oči, grebao noktima po rukama i šutirao nogama, nakon čega je oštećenu odveo u iznajmljeni apartman, gde je nastavio sa primenom fizičkog nasilja, od čega je ona vrištala, što su čuli gosti u okolnim apartmanima, nakon čega joj je okrivljeni rekao da zaćuti i tada je prestao da je tuče - navodi se u optužnici koju potpisuje državni tužilac Armin Selmanović.